Den 22. oktober 2015 indtog Kvindelandsholdet i fodbold Viborg Stadion i forbindelse med en VM-kvalifikationskamp mod Moldova.

Det var første kamp under en ny epoke med Viborg som fast hjemmebane. Danmark vandt kampen 4-0 i første kamp på vej til EM i Holland i 2017, hvor det blev til historiske sølvmedaljer og en flot hyldest i Viborg. Siden har kvindelandsholdet fejret mange triumfer på Viborg Stadion – i perioden er det blevet til 23 kampe, inklusive tirsdagens 1-0-nederlag til Island.

Både DBU og Viborg Kommune har været glade for samarbejdet, der stopper til sommer, hvor den nuværende samarbejdsaftale udløber. DBU har valgt at åbne for forskellige bud og muligheder for at være hjemmebane for Kvindelandsholdet fra 2024 og 2-4 år frem. Og Viborg Kommune har valgt ikke at søge om muligheden for at fortsætte som hjemmebane for Kvindelandsholdet.

- I Viborg har vi været meget glade for at være base for Kvindelandsholdet de sidste otte år, hvor det er blevet til mange store oplevelser både på stadion og i forbindelse med de fanarrangementer, der har været i byen. Ikke mindst da holdet blev fejret i Viborg efter EM-sølvet i Holland, hvor omkring 10 procent af befolkningen i Viborg var mødt op for at fejre holdet. Samtidig har vi eksponeringsmæssigt haft stor værdi af samarbejdet, som har været med til at løfte kendskabet til Viborg. Alligevel mener vi, at det vil være godt for begge parter at skilles nu, og jeg er sikker på, at Kvindelandsholdet finder en ny hjemmebane, som de bliver næsten lige så glade for, som de har været for Viborg, siger borgmester i Viborg Kommune, siger borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek.

Godt samarbejde
Både DBU og alle omkring Kvindelandsholdet har været meget glade for samarbejdet.

- Med 23 kampe og mange flere træninger og andre aktiviteter har Viborg været hjemby for Kvindelandsholdet i en tid med store resultater og kæmpe udvikling. Vi har haft et meget stærkt samarbejde, og vi er meget taknemmelige over Viborgs engagement og opbakning til Kvindelandsholdet. Vi ser frem til at slutte i Viborg med manér i foråret. I 2024 skal holdet have fundet en ny hjemmebane, som kan være med til at skubbe på den stærke udvikling, som Kvindelandsholdet er i, siger DBU’s direktør, Erik Brøgger Rasmussen. 

Kvindelandsholdet tabte tirsdag aften 1-0 til Island foran de godt 4.500 tilskuere, og det betød desværre, at Danmark ikke er kvalificeret til Final Four i Nations League. Viborg og Kvindelandsholdet slutter dog samarbejdet af med nogle meget vigtige kampe i foråret, hvor kvalifikationen til EM i Schweiz i 2025 starter.

Kvindelandsholdet har spillet i alt 32 landskampe i Viborg. Første gang i 1989 hvor 535 tilskuere overværende Danmark slå Italien med hele 4-0, mens tilskuerrekorden i Viborg er på 9337 tilskuere til 1-0 sejren over Finland den 27. september 2006.

Under den nuværende aftale med Viborg som fast hjemmebane for kvindelandsholdet, er der blevet spillet 23 kampe i Viborg. Det er blevet til 16 sejre, 2 uafgjorte og blot 5 nederlag.