2022 bød på russisk invasion i Ukraine og en efterfølgende økonomisk krise i store dele af verden. Verdenssituationen har derfor ramt mange virksomheder og organisationer, også DBU, der ender med et underskud på 8,1 mio. kr. i regnskabet for 2022. Underskuddet skyldes i høj grad tab på værdipapirer på 32,3 mio. kr., som dog ikke er realiserede.

I den ordinære drift ender året med et overskud på 29 mio. kr. Det skyldes et godt økonomisk resultat fra deltagelsen i VM i Qatar og ikke mindst den fortsatte vækst i indtægter fra billetsalg og kommercielle partnerskaber fra særligt Herrelandsholdet.

Årets resultat er dermed ’tilfredsstillende’, skriver DBU’s bestyrelse i regnskabet:
”Bestyrelsen anser det samlede resultat som tilfredsstillende, særligt set i lyset af den generelle krise og afmatning i verdensøkonomien samt det store - men urealiserede - tab på værdipapirer, og det er væsentligt at notere sig, at der i den ordinære drift er et overskud på 29 mio. kr.,” står der i regnskabet.


Landskampe og partnerskaber giver overskud

Fodboldåret 2022 var også helt særligt. Både Kvindelandsholdet og Herrelandsholdet var afsted til slutrunder og dansk fodbold var tilbage i højt gear efter et par år med mange aflysninger og nedlukninger grundet corona-pandemien. Derfor har der været fuldt tryk på alle aktiviteter i 2022 med både landskampe og afvikling af trænerkurser, fodboldskoler og mange andre DBU-aktiviteter.

DBU’s administrerende direktør, Jakob Jensen, glæder sig over, at der er styr på den ordinære drift og økonomi i en tid, hvor DBU, lige som mange andre virksomheder, taber penge på værdipapirer og det finansielle marked:

”Året 2022 har været svært for de fleste organisationer og virksomheder. Vi får et mindre underskud men har vækst i kommercielle indtægter fra landskampe og stærke partnerskaber. Det er glædeligt, og gør det samtidigt muligt at fortsætte investeringerne i de sportslige rammer og forhold for vores talentudvikling og landshold,” siger Jakob Jensen.

Læs hele DBU’s regnskab her