"Hvem er Årets Profil i 3F Superliga?"
Det spørgsmål skulle spillerne i landets 12 superligaklubber svare på. Og i en historisk tæt sæson har der været flere bejlere til prisen. Men ét navn går igen på mere end hver fjerde af stemmesedlerne. Nemlig Ernest Nuamah.

Det betyder, at FC Nordsjælland-kantspilleren kan lade sig hylde som Årets Profil i 3F Superliga.

"Det er en fantastisk følelse. Jeg er meget glad og beæret over at vinde prisen. Det er en stor pris og en stor bedrift for mig personligt," Enerst Nuamah

Sen kasse mod Brøndby er største øjebli
Ernest Nuamah beskriver sin spillestil som »meget direkte.«

"Jeg vil score mål, og jeg vil gerne udfordre mine modstandere. Og det er det, jeg har gjort. Jeg vil helst ikke spilde for meget tid med bolden – jeg vil bare gerne putte den i kassen."

Og det har han gjort. 12 gange har Ernest Nuamah – indtil videre – fået netmaskerne til at blafre i 3F Superliga i indeværende sæson. Men særligt ét mål står skarpt i erindringen for den landsholdsaktuelle ghaneser.

"Det sidste mål mod Brøndby. Det er mit yndlingsøjeblik fra den her sæson," lyder det resolut.

Målet blev scoret mod Brøndby IF den 19. marts hjemme på Right To Dream Park i dommerens tillægstid. Kort forinden, i det 88. minut, brændte Nuamah straffespark ved stillingen 1-1, der tegnede til at blive slutresultatet. Men FC Nordsjælland-profilen ville det anderledes.

"Jeg tog bolden fra midten af banen. Jeg kunne have afleveret den, men jeg ville score det mål, fordi jeg havde brændt straffesparket. Jeg tænkte ikke på andre, jeg var nødt til at gå selv og sparke bolden i nettet. Og det var det, jeg gjorde.«

"Det var fantastisk. Den bedste følelse," siger han.

Ernest Nuamah beskriver det som karrierens hidtil største øjeblik. Spørgsmålet er, hvornår nye og større og øjeblikke trænger sig på i kometens karriere.

I første omgang venter sæsonens sidste kamp hjemme mod Viborg FF. Her får Ernest Nuamah forud for kampstart overrakt prisen som Årets Profil i 3F Superliga foran hjemmepublikummet i Farum.

Det er spillerne i 3F Superliga, der vælger Årets Profil i 3F Superliga. Hver spiller har en stemme, og eneste krav er, at de ikke må stemme på en spiller fra egen klub. Prisen som Årets Profil i 3F Superliga uddeles i et samarbejde mellem DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE.

Seneste fem vindere

De fem seneste vindere
2021/22: Pep Biel
2020/21: Alexander Scholz
2019/20: Erik Sviacthenko
2018/19: Robert Skov
2017/18: Hany Mukhtar