Talentudvikling fylder mere og mere i moderne fodbold, derfor vælger DBU og Komitéen for professionel fodbold nu at reformere det nuværende talentudvalg for drenge. Det betyder, at udvalget i fremtiden repræsenterer alle niveauer i dansk fodbold, samtidig med at medlemmerne af udvalget vil være valgt i perioder.

Formanden for det nye udvalg er fundet, og valget er faldet på Christian Kofoed. Han er blevet udpeget af Komiteen for professionel fodbold, og han ser frem til at komme i gang:

”Jeg glæder mig til at arbejde i spændingsfeltet mellem elite, bredde og klubfodbold til gavn for talentudviklingen i Danmark. Det er unikt, at man i Danmark oplever det samarbejde der er mellem klubberne, DBU, DBU Bredde og Divisionsforeningen i at forbedre den danske talentudvikling. Jeg er sikker på, at vi ved hjælp af de nye ændringer af talentudvalget kommer til at opleve at arbejdet med de danske talenter bliver endnu bedre,” siger Christian Kofoed.

Christian Kofoeds CV

-2004-2008 Medlem Herreeliteungdomsudvalget
-2008-2012 Formand, Licensudvalget (Talent, drenge)
-2012-2014 Formand, Herreeliteungdomsudvalget

-2014-2018 Næstformand, Herreeliteungdomsudvalget

-Siden 2015 Medlem, UEFA Youth & Amateur Football Committee (U17 & U19 landshold)

Derudover har DBU og komiteen for professionel fodbold valgt at opnormere udvalgets administrative ressourcer i form af seniorkonsulent Morten Bendix Nielsen fra DBU Projekt & Analyse. Han får til opgave at facilitere implementeringen af talentstrategien samt løse administrative opgaver for talentudvalget.

Alle niveauer i dansk fodbold repræsenteres
Det nye talentudvalg for drenge adskiller sig blandt andet fra det gamle ved, at medlemmerne i udvalget fremover findes ved hjælp af licensrangeringen. Det vil sige, at der vil være et medlem for hvert licensniveau der er i dansk fodbold, derudover vil der også være to medlemmer udpeget af DBU Bredde. Derved bliver hele fodbold Danmark repræsenteret.

En ændring som Kenneth Heiner-Møller, Talent- og Udviklingschef i DBU, mener er helt essentiel:

”Dansk talentudvikling er afhængig af mange elementer, men et af de helt essentielle elementer er talentudvalget. Det er en yderst kompetent ressourcegruppe, der nu bliver samlet i det kommende udvalg, og som hver især har masser af indsigt fra de danske talentmiljøer, og som brænder for at gøre dem endnu bedre,” siger Kenneth Heiner-Møller

En betragtning som Talentchef i Divisionsforeningen, Ole Bjur, er enig i:

”I takt med at dansk talentudvikling har udviklet sig eksplosivt de seneste 7-8 år, er det vigtigt at talentudvalget følger med, så man kan leve op til de forventninger, der er fra omverdenen. Derfor er det et godt tidspunkt at få strammet op på de formelle procedurer til valg af medlemmer til udvalget samtidig med, at der tilføres yderligere administrative ressourcer i form af en erfaren seniorkonsulent. Det giver os unikke muligheder for at bære dansk talentudvikling sikkert ind i en spændende og uforudsigelig fremtid.”

Talentudvalget for drenge med Christian Kofoed som formand tiltræder den 1. juli, herefter skal udvalget efter sommeren blandt andet følge op på implementeringen af den Talentstrategi, som bestyrelsen vedtog i 2022 for yderligere at forbedre den danske talentudvikling.

Det nye udvalg består af:+

1 Formand, Christian Kofoed, valgt for det næste år.
6 Klubrepræsentanter, med udgangspunkt i licensniveauerne.
- Sune Smith Nielsen, FCK, valgt for de næste to år.
- Tonny Hermansen, OB, valgt for det næste år.
- Nicas Kjeldsen, Lyngby, valgt for det næste år.
- Jesper Stücker, Silkeborg IF, valgt for de næste to år.
- Martin Jensen, B93, valgt for det næste år.
- Jacob Leth, VSK Århus, valgt for de næste to år.

2 Bredderepræsentanter, udpeget af DBU Bredde.
- Bjarne Christensen, DBU Fyn
- Thomas Gram, DBU Sjælland

2 fagspecifikke associerede medlemmer.
- Ole Keldorff, Uddannelse (Dual career)
- Peder Siggaard, Data/Performance (Analyse)

Udvalgets arbejde understøttes af 5 faste administrative personer
- Kenneth Heiner-Møller, Talent- og Udviklingschef i DBU
- Ole Bjur, Talentchef i Divisionsforeningen
- Jesper Sommer, Auditør i DBU
- Morten Bendix Nielsen, Seniorkonsulent i DBU Projekt & Analyse
- Jesper Jacobsen, Teamleder i DBU Børnefodbold