Efter en lang ventetid var det endelig tid for U21-landsholdet at indlede EM-kvalifikationen. Det skete på udebane mod Litauen. Danmark indledte kampen godt, og allerede efter 12 minutter, var holdet foran 0-2. Maurits Kjærgaard dirigerede et flad indlæg sikkert i mål, mens Mads Kristian Hansen med et flot langskud krøllede bolden op i det lange hjørne.

Det holdt dog ikke længe, for efter 19 minutter fik Litauen reduceret til 1-2. Selvom Danmark dominerede kampen og kontrollerede spillet, havde holdet svært ved at bryde igennem Litauens fysiske forsvar.

I det 55. minut fik Litauen det ekstra svært, da Kvistgaarden viste sin klasse og narrede sin direkte modstander på egen halvdel. Litauens Natanas Zebrauskas blev tvunget til at trække Kvistgaarden ned for at forhindre en dansk omstilling, hvilket resulterede i hans andet gule kort og dermed rødt kort.

På trods af en mand i overtal lykkedes det ikke Danmark at score flere mål, men det var stadig nok til en 1-2 sejr og dermed de første tre point i kvalifikationen.