Et flot 2022 i Brentford med meritterende sejre over Manchester City på Etihad, Chelsea på Stamford Bridge og hjemme i egen hule over Manchester United har ikke bare katapulteret Thomas Frank op i en trænerliga, hvor hans navn bliver nævnt, når sædet bliver varmt under kolleger i endnu større job end Brentford.

Præstationerne haft også fået 64 danske trænerkolleger til at stemme ham ind som nummer 1 på listen over trænerpræstationer i 2022. Foran kolleger som Mainz’ Bo Svensson, Silkeborgs Kent Nielsen og Flemming Pedersen i FC Nordsjælland, som efter første stemmeoptælling var blandt de fire nominerede.

"Det er jeg meget stolt og beæret over, og jeg synes, at vi har gjort noget godt herovre. Jeg har nogle fantastiske spillere og en fantastisk stab, og det gør det nemmere for mig at guide folk i den rigtige retning, siger Årets træner 2022 til bold.dk," som er på besøg på hans kontor på Brentfords træningsanlæg i forbindelse med, at DBU og bold.dk overrasker den 49-årige træner med titel og statuette.

Det er anden gang på tre år, at Thomas Frank kan kalde sig årets træner, og i bedste gode kollega-stil sender han også tre buketter med roser i retning af de andre nominerede.

"Det er et stærkt felt, for det, Bo Svensson laver i Mainz, er vildt imponerende. Flemming P. er bare for vild - på den rigtig fede måde, og ham er jeg tidligt i min karriere blevet meget inspireret af. Og så er der Kent Nielsen, som både er en god kollega og en god ven, som måske har spillet noget af den fedeste form for fodbold de seneste år i Superligaen," lyder de anerkendende ord fra Thomas Frank.

49-årige Thomas Frank har været i Brentford i over seks år. Han startede som assistentræner, men overtog cheftøjlerne i oktober 2018. Siden er det kun går én vej for den lille London-klub: Opad.

Og 2022 var ingen undtagelse. De fleste forventede, at Brentford ville blive en del af nedrykningsræset, men da sæsontotalen skulle gøres op, var klubben med et af Premier Leagues mindste budgetter meget tættere på europæisk fodbold end nedrykning.

I denne sæson er de flotte takter fortsat, og i skrivende stund indtager klubben 8.pladsen - a point med Liverpool og fire point foran Chelsea.

Her er de sidste ti års vindere af Årets træner:
2021: Kasper Hjulmand, Herrelandsholdet
2020: Thomas Frank, Brentford
2019: Åge Hareide, Herrelandsholdet
2018: Åge Hareide, Herrelandsholdet
2017: Kasper Hjulmand, FC Nordsjælland
2016: Ståle Solbakken, FC København
2015: Jakob Michelsen, SønderjyskE
2014: Kent Nielsen, AaB
2013: Jess Thorup, Esbjerg
2012: Kasper Hjulmand, FC Nordsjælland


Se her hvordan Årets Træner 2022 blev overrasket her: