Et nyt moderne stadion med plads til op mod 30.000 tilskuere og en ny kæmpe-arena og moderne eventfaciliter til både koncerter og konferencer.

Det er den ambitiøse plan, som i dag er blevet præsenteret i et samarbejde mellem idræts, kultur- og erhvervslivet i Aalborg i dag.

De store planer får stor ros og opbakning fra DBU-formand, Jesper Møller.

”Jeg er imponeret over, at det er lykkedes at få så mange interessenter inden for idræts-, kultur- og erhervslivet til at samarbejde om visionen. Der er også grund til at rose repræsentanterne for Aalborg Kommune med borgmesteren i spidsen for så hurtigt at tage positivt imod planerne. Det lover godt for den kommende proces. Hvis planerne kan realiseres, vil Aalborg få topmoderne faciliteter, som bl.a. vil kunne opfylde de nye UEFA-krav vedrørende ESG, herunder indenfor klima, miljø og bæredygtighed i forhold til afvikling af UEFA’s kampe og turneringer,” siger han.

I sommeren 2020 lancerede DBU’s bestyrelse en visionsplan for stærkere infrastruktur i dansk fodbold med ønsket om blandt andet et nationalt træningscenter, et nyt hovedsæde til DBU samt ikke mindst to moderne stadion med minimum 25.000 pladser til afvikling af landskampe og internationale kampe og turneringer. Siden har Aarhus Kommune og AGF præsenteret stadionprojektet ’Kongelunden’ med plads til cirka 25.000 tilskuere. Projektet er i fuld gang med Salling Fondene og Lind Invest som private investorer og Aarhus Kommune som bygherre. Projektet omfatter muligheden for, at DBU Jylland får nyt hovedsæde som del af Kongelunden.

DBU har tidligere bakket op om ’Kongelunden’ og varslet, at der kan komme landskampe – Kvindelandshold, Herrelandshold såvel som ungdomslandshold – til det nye stadion ligesom, at DBU vil byde på UEFA-kampe og turneringer til afvikling på det nye stadion. Det samme vil være gældende, når der er et nyt, moderne stadion i Aalborg, fortæller DBU’s formand.

”Vi vil selvfølgelig bakke op om de ambitiøse stadionplaner i Aalborg og se positivt på muligheden for landskampe og internationale kampe og turneringer. Vi ønsker alle, at dansk fodbold samlet set får flere store fodboldkampe, både med de danske landshold og med internationale storklubber, hvilket kræver store, moderne stadions,” siger Jesper Møller.

Læs mere om DBU's infrastruktur-plan og opbakningen til 'Kongelunden' i Aarhus:

DBU vil være med i Aarhus-stadionplaner

Vision for stadions, hovedkontor og træningscenter er klar (dbu.dk)