I Danmark er vi begavet med utal af fremragende fodboldspillere. Men i fodboldåret 2023 står særligt tre af dem ud. For ifølge spillerne – de sande eksperter – har Joachim Andersen, Rasmus Højlund og Andreas Christensen været ekstraordinære. Og derfor er de tre landsholdsspillere nomineret til prisen som Årets Mandlige Fodboldspillere 2023.

27-årige Joachim Andersen er for andet år i træk nomineret til prisen som Årets Mandlige Fodboldspiller. Den pasningssikre Crystal Palace-spiller er garant for stabilitet, fysisk styrke og overblik, når han weekend efter weekend lukker ned for nogle af verdens bedste angribere i Premier League. Han er også farlig i modstanderens felt, hvilket målene mod henholdsvis Brentford FC og Manchester United vidner om. På landsholdet har han i 2023 etableret sig som fast mand i Kasper Hjulmands bagkæde.

20-årige Rasmus Højlund har fået sit internationale gennembrud 2023. Første halvdel af året blev han noteret for otte mål og tre oplæg i italienske Atalanta. Og de præstationer var med til at bane vejen for skiftet til favoritklubben Manchester United og Premier League. Iført United-trøjen er han aktuelt topscorer i Champions League, ligesom han er det på landsholdet. Særligt hattricket mod Finland tilbage i marts ’23 må stå skarpt i erindringen hos de fleste danske fodboldelskere. 

Elegante Andreas Christensen gør sjældent meget væsen af sig. Men hans præstationer for FC Barcelona og landsholdet har været særligt iøjnefaldende blandt de danske fodboldspillere. I FC Barcelona var den 27-årige stopper med til at vinde La Liga foran ærkerivalerne fra Real Madrid, og på landsholdet har hans ro og sublime pasningsspil også kastet stribevis kampe af sig under Kasper Hjulmands ledelse. Andreas Christensen har tidligere vundet prisen som Årets Mandlige Talent tre år i træk fra 2015-2017. Nu har han for første gang chancen for at blive Årets Mandlige Fodboldspiller.

Det er spillerne, der først nominerer tre kandidater og siden vælger Årets Mandlige Fodboldspiller 2023. Vinderen kåres den lørdag den 6. januar 2024, når DR afholder gallashowet Sport 2023 i Herning.