Børnene, og i høj grad pigerne, står øverst på listen i en ny velfærdsalliance, som er klar med flere tiltag for at sikre deres trivsel og udvikling. 

Klubberne i Køge Kommune kan derfor få hjælp til at blive DBU Børneklub, som sætter børnenes fodboldglæde først. Børnene skal fx møde uddannede trænere, og klubberne skal afsætte penge til arbejdet med børnefodbolden. Alt sammen for at gøre det bedre og sjovere at gå til fodbold som barn. Og her har samarbejdet mellem kommune og klubber stor betydning, påpeger Jesper Møller, formand i DBU: 

”Et godt samarbejde mellem kommune og fodboldklub er helt fundamentalt, hvis fodbolden i endnu højere grad skal bidrage til at løse samfundsudfordringer. Derfor er vi glade for at indgå i et formaliseret samarbejde med Køge Kommune og DBU Sjælland, der har lokale fodboldklubber i fokus og kan være med til at styrke dem".

Bedre børne- og pigefodbold i Køge Kommune

’Get Movin’ er blandt kommunens tiltag for bedre børnefodbold. Her er fokus på pige- og kvindefodbolden med uddannelse af nye trænere og dommere. Derudover skal et samarbejde mellem klubber og skoler samt SFO’er øge interessen for fodbold blandt de yngste..   

”Det er en aftale og et samarbejde, jeg er rigtig glad for. Jeg er sikker på, at de mange initiativer for børn – ikke mindst pigerne - og voksne, for bredde og elite vil være med til at styre både fællesskab og trivsel. Når vi går sammen om noget så vigtigt som at løfte velfærden, kan vi som kommune, klubber og DBU meget mere til gavn for mange flere. Så jeg ser i den grad frem til at følge de mange gode initiativer, der ligger som en del af aftalen”, siger Køge Kommunes borgmester, Marie Stærke. 

Fodbold for både børn og voksne

Aftalen handler altså om mere end, at børnefodbolden skal vokse og blive endnu bedre i Køge Kommune. Endnu flere voksne skal nemlig ud at røre sig med læderkuglen ved fødderne med tilbud som Fodbold Fitness og Fodbold for Hjertet, der er motionsfodbold til både nybegyndere og mere erfarne spillere. 

Aftalen er underskrevet onsdag den 13. september og løber til 2027.