DBU ønsker, at endnu flere fodboldspillere i Danmark får glæde af de mere slidstærke baner. Derfor afsatte DBU’s bestyrelse sidste forår 10 millioner kr. til at støtte etablingen af 10 hybridbaner rundt om i landet. I Jylland og på Sjælland, herunder København, er der fortsat flere millioner i puljen til seks baner. 

”Flere og flere vil gerne spille udendørs fodbold året rundt på så gode baner som muligt. Vi vil gerne støtte det som del af vores vision om at skabe bedre faciliteter og infrastruktur, så vi på den måde kan udvikle dansk fodbold. Det gælder både i talentudvikling og i udbredelsen af fodbold til flere børn og voksne,” sagde DBU’s formand, Jesper Møller, i forbindelse med oprettelsen af puljen.    

Både kommuner og klubber har kunnet søge om midlerne, og efter de første ansøgningsrunder er fire ansøgninger blevet tildelt bevilling til baner i Østjylland samt på Fyn, Lolland og Bornholm.    

Stadig muligt at ansøge i bestemte områder

Det er DBU’s bestyrelses ønske, at hele landet så vidt muligt får del i puljen. Derfor er ansøgningsfristen blevet forlænget til 2. oktober 2023 i de områder, hvor der endnu ikke er givet tilsagn om støtte fra puljen. Det gælder følgende områder:    

  • Nordjylland (region 1) 
  • Vestjylland (region 2) 
  • Sydjylland (region 4) 
  • Sjælland (DBU Sjællands område) 
  • Storkøbenhavn (DBU Københavns område) 
  • Viborg (bl.a. til brug for Kvindelandsholdet)  

Puljens ansøgningskriterier er opdateret og kan findes her:

Yderligere info  

Kontakt seniorkonsulent Anders Kjær (ankj@dbu.dk) for spørgsmål vedr. tekniske spørgsmål vedr. baner og lignende. Kontakt seniorkonsulent Metin Dincer (dime@dbu.dk) for kriterier og ansøgningsproces.