Kvindelandsholdet spillede sig ved sommerens VM-slutrunde videre fra gruppespillet ved VM for første gang i 28 år. Nu jagter Danmark nye mål, når holdet for første gang nogensinde skal spille UEFA Women’s Nations League.

Andrée Jeglertz har udtaget sin første trup som landstræner for Kvindelandsholdet til de to kampe mod Tyskland i Viborg og Wales på udebane.

Offensivspiller Sofie Bredgaard er med iblandt de 23 spillere, og så er der comeback i landsholdstruppen til erfarne Sofie Junge Pedersen, der missede VM med en skade.

”Vi har et stærkt hold, som beviste til VM, at vi kan udfordre de bedste nationer i verden. Jeg glæder mig til at arbejde med holdet og bygge videre på det gode fundament, som er blevet skabt de seneste år. Vi står foran et fantastisk spændende UEFA Women’s Nations League, hvor der venter hård modstand. Men vi tror på os selv og kommer til at gå efter førstepladsen i gruppen og muligheden for kvalifikation til OL,” siger Andrée Jeglertz.

Landsholdsangriber Amalie Vangsgaard ser frem til at sparke Nations League i gang på dansk jord:

”Jeg glæder mig til at vende hjem til vores hjemmebane i Viborg. Til VM i Australien kunne vi mærke den store rød-hvide opbakning, og den støtte betyder meget for os. Jeg håber at se mange danske fans på lægterne, når vi møder Tyskland,” siger Amalie Vangsgaard

Kvindelandsholdet møder EM-sølvvinderne Tyskland fredag den 22. september på Viborg Stadion, mens Wales er modstanderen i Cardiff den 26. september. Billetter til hjemmekampen mod Tyskland finder du her, og du kan læse mere om fanaktiviteter før kampen på fordanmark.dk.

Se truppen herunder:

Trup Nations League september 2023 kvadratisk