Det er endnu et rekordår for DBU’s medlemstal, og særligt tallene for piger i fodboldklubberne over hele Fodbolddanmark falder i øjnene.

I aldersgruppen fra 0-12 år går pigetallene frem med tre procent, mens de går hele 11,2 procent frem i aldersgruppen 13-18 år.

Det betyder, at over 52.000 piger fra 0-18 år nu spiller fodbold i en klub, der hører under DBU og lokalunionerne.

”Rigtig mange fodboldklubber har de senere år haft et stort fokus på at få skabt nogle gode pigemiljøer, og det kan ses på medlemstallene i år. Det er virkelig godt at se og kan i høj grad tilskrives et stort arbejde fra frivillige hænder. Men samtidig ved vi også, at der kan ske endnu mere på pige-kvindeområdet, så vi de kommende år vil se endnu højere tal,” siger Bjarne Christensen, formand i DBU Bredde.

Strategimål

Den flotte fremgang betyder også, at DBU er meget tæt på at nå strategimålene for piger i begge aldersgrupper to år før tid. Der mangler kun godt 800 medlemmer i begge aldersgrupper, før målene er nået.

Udviklingen skal dog fortsætte. Derfor har DBU’s bestyrelse også netop godkendt en udviklingsplan for fodbold for piger og kvinder, hvor der er afsat omkring 11 millioner kroner til 12 forskellige indsatser over de kommende år.

”Der bliver allerede gjort et stort stykke arbejde for fodbold for piger og kvinder over hele landet, men vi kommer til at gøre endnu mere de kommende år. Sammen med klubberne og lokalunionerne kan vi løfte rammerne og sørge for, at udviklingen vil blive intensiveret, og her vil udviklingsplanen spille en afgørende rolle. Sammen er vi stærkere, og sammen opnår vi de bedste resultater,” siger DBU’s næstformand for bredden, Bent Clausen.

DBU Rekord23 2 2025 Mål (1)