Torsdag morgen drog det danske futsallandshold til Kroatien for at deltage i ’Futsal Week February Cup’, som var tiltænkt mindre nationer. Det blev til tre kampe på tre dage.

Futsallandsholdets første kamp var mod Malta. Skarpheden manglede, men de fik prikket bolden i nettet tre gange, hvilket var nok til en sejr. Dagen efter skulle de bide skeer med San Marino. Det var et stærkt defensivt disciplineret hold, som Danmark alligevel fik åbnet op fem gange, og de holdt samtidig buret rent. Turneringens sidste kamp var imod Schweiz. Det blev en chancerig affære fra dansk side, men bolden ville bare ikke ind. Det resulterede i pauserestillingen 0-2 til Schweiz. Skydeteltet fortsatte i anden halvleg, hvor det første lykkedes Danmark at score halvvejs inde i halvlegen. Kort tid efter kom udligningen til 2-2, som sikrede Danmark guldet.

Cheftræner for det danske futsallandshold, Nikolaj Saabye, var efterfølgende glad og tilfreds med guldet, selvom spillet på banen ikke var fejlfrit.  

”Det er fantastisk at tage endnu en guldmedalje på så kort tid. Det er ikke noget, vi er vant til, så det betyder rigtig meget for både spillerne og staben. Det blev nogle kampe, hvor vi kom til rigtig mange chancer. Desværre manglede vi den sidste skarphed, så der er stadig ting at arbejde videre på. At vi kan vinde en turnering, selv når vi ikke spiller op til niveau, viser rigtig godt, hvilken udvikling dansk futsal er i for tiden,” siger cheftræneren, Nikolaj Saabye.  

Turneringens spiller

Efter slutfløjtet var det tid til præmieoverrækkelse, hvor Danmark vandt flere priser. Først skulle turneringens ’Fair-play’-pris uddeles, og den gik til Danmark. Turneringens spiller var også dansk. Her løb Ruben Winther med sejren efter nogle solide defensive præstationer fordelt over hele turneringen. Ruben Winther scorede samtidig det mål, som sikrede Danmark guldet. Nordjyden var både stolt og beæret over den personlige hæder.   

”Det er en stor ære at modtage turneringens spiller, når man tænker på, hvor mange dygtige gutter jeg spiller sammen med. Det er rart at få anerkendelse, især når man hovedsageligt har defensive pligter. Jeg er glad og stolt, og nu glæder jeg mig bare til endnu en gang at trække i den rød-hvide trøje,” siger turneringens spiller, Ruben Winther.     

Futsallandsholdet tog mod Kroatien fyldte af selvtillid ovenpå triumfen i Hjørring i december, hvor de vandt Nordic Baltic Cup og dermed deres første internationale trofæ nogensinde. Nu har de fordoblet antallet af guldmedaljer i pokalskabet.