Med fokus på bedre miljøer, matchning og trivsel lancerede dansk fodbold tilbage i september en ny pige/kvindetalentstrategi. Nu går strategien ind i en ny fase – projekt 1+2+3. Projekterne skal være med til at sikre bedre fodboldmiljøer og rammer for pige- og kvindefodbolden i Danmark.

Sportslig ansvarlig for DBU Talent, Kenneth Brogaard, ser frem til de nye projekter og den store betydning, det kommer til at få for dansk fodbold:

”Det har været et stort arbejde at få ført den nye talentstrategi på benene. Så det at vi nu kan starte projekt 1+2+3, er noget jeg ser meget frem til. De tre projekter skal sikre, at vi i fremtiden kan være med til at uddanne og udvikle danske spillere til nationalt og internationalt topniveau og dermed understøtte pejlemærket ”vinder på banen,” siger Kenneth Brogaard.

Projekt 1 fokuserer på at forbedre samarbejdet og udviklingen af unge spillere i alderen 9 til 13 år inden for den licensgivende klubs region. Projekt 2 handler om at udvikle spillerudvikling mere end hele holdets spillestil og skabe et seriøst, sjovt og trygt miljø for spillerudvikling for U13 til U14-spillere.

Projekt 3 fokuserer på at optimere den fysiske træning ude i licensklubberne. Og der vil gennem dette projekt komme 12 halvtidsansatte fysiske trænere i 12 ud af 16 licensklubber.

”Det fysiske område er virkelig et område som skal og kan påvirkes meget både når det handler om at undgå skader samt optimering af den fysiske præstation,” siger Kenneth Brogaard.

Også Head of coaching i Fortuna Hjørring, Nikolaj Dorff Kristensen, byder de nye projekter velkommen:

”Vi er glade for projekt 1+2+3. Det er et godt værktøj for sådan en som mig, og for klubben generelt. Vi får hjælp til at taget stilling til, hvad vi gerne vil med vores talentudvikling, og hvilken retning vi skal gå. Det tror jeg i virkeligheden har været et lille kærligt skub, som dansk fodbold har haft brug for længe. Det har givet anledning til, at Fortuna Hjørring som klub og organisation har skulle tage stilling til en lidt mere langsigtet strategi, end vi har gjort tidligere. Og vi elsker tanken om at være med til at løfte pige/kvindefodbolden i Danmark,” siger Nikolaj Dorff Kristensen.

Projekt 1+2+3 starter den 1. januar 2024 og projekt 1+2 løber frem til 30. juni 2026 mens projekt 3 løber frem til den 31. december 2025.

Organisationen omkring projekt 1+2+3

Træner og miljøudviklere som skal understøtte klubberne ift. projekt 1+2:
Lars Lunde 
Anders Damgaard 
Claus Frank 

Fysisk trænerkonsulent som skal understøtte klubberne ift. projekt 3:
Peter Kvorning Sand

Oversigt over klubber der deltager i projekt 1+2+3.

Talenstep 1+2+3