Danmarks U-landshold på drengesiden har haft et imponerende år. U17-landsholdet nåede EM-semifinalen i maj, og U19-drengene skriver senere i juli historie, når Danmark for første gang er repræsenteret til U19-EM.

Efter sommerens to slutrunder venter jagten på nye sejre og slutrunder, og det bliver med udskiftning på assistent-trænerposten på U16-landsholdet. Her vender Peter Bonde tilbage til DBU, når han tiltræder som assistenttræner på U16-landsholdet, hvor Thomas Kahlenberg har valgt at stoppe.

"Vi er meget glade for at kunne byde Peter velkommen tilbage til DBU. Peter har enorm erfaring fra  seniorfodbolden, både fra landshold og klubber, men har også vist, at han kan bringe masser af kvalitet ind i arbejdet med unge talenter,” siger Talent- og udviklingschef i DBU, Kenneth Heiner-Møller.

66-årige Peter Bonde vil indgå i samarbejde med cheftræner Jesper Mikkelsen på U16-landsholdet og fortsætte med årgangen til U17. Hans toårige kontrakt indebærer deltagelse på holdets  samlinger, kampe og turneringer.

Kenneth Heiner-Møller udtrykker i samme ombæring også stor taknemmelighed for den indsats, som Thomas Kahlenberg har leveret:

"Thomas Kahlenberg har leveret en kæmpe indsats på vores U-landshold, og jeg håber derfor også, at han vil fortsætte med at gå trænervejen, og at vi vil se ham i DBU-regi igen i fremtiden."

Peter Bonde har sin første opgave sammen med Jesper Mikkelsen med U16-landsholdet i august.


FAKTA

Peter Bonde

Født: 14. februar 1958

 

Klubber som spiller: Næstved, Nørre Alslev, Stubbekøbing, B1901, Herfølge, Lyngby, Næstved

Klubber som træner: Kalundborg, Lyngby (assistent), Næstved, Nykøbing F. Alliancen, Næstved

 

Derudover:

  • Træner for Kvindelandsholdet: 2005-2006
  • Assistent for Herrelandsholdet: 2006-2016
  • Træner og underviser på Oure Idrætsefterskole:
  • Kvindelandstræner Kina: 2018 - 2019
  • Sports- og akademichef Slagelse B&I: 2023 - 2024
  • Head of Coaching Næstved BK, Næstved IF og HG Fodbold: 2024