Fodboldskole og kammeratskab er for mange børn indbegrebet af sommerferie. Men for børn i udsatte områder er det ikke en selvfølge, at sommerferien bruges på grønsværen. Derfor har DBU og DIF siden 2011 afviklet DBU Get2 Fodboldskoler, hvor børn fra udsatte områder kan komme på fodboldskole til en reduceret pris. Og igen i år er der et rekordhøjt antal deltagere. 

Sidste år slog DBU Get2 Fodboldskolerne deltagerrekord med 1.700 børn. Denne sommer løber mere end 2.800 par fodboldstøvler over fodboldbanerne på landets DBU Get2 Fodboldskoler. Sidste års rekord er dermed overgået med flere støvlelængder.

De mange fodboldglade børn er fordelt på 27 fodboldskoler landet over. Det glæder DBU’s næstformand, Bent Clausen, at mange fodboldglade børn kan få en god oplevelse.   

”Den store tilslutning viser helt tydeligt, at der er behov for denne type af fodboldskole. Det er fantastisk, at vi kan hjælpe børnene med at få de samme gode fodboldoplevelser som deres kammerater. Jeg glæder mig over, at fodboldskolerne kan være med til at udviske nogle af ulighederne blandt børn og unge,” siger DBU’s næstformand, Bent Clausen, der samtidig sender en stor tak til alle de frivillige trænere og ledere, der gør et fantastisk arbejde for at sikre, at børnene på den måde kommer ind i fodboldens fællesskaber.

Flere piger på banen
Fremgangen på fodboldskolerne er en del af en generel tendens, hvor flere er aktive i DIF’s get2sport-foreninger i udsatte boligområder. Særligt på pigesiden er der en stor fremgang, og det ser man også på fodboldskolerne.

”Vi har oplevet en fremgang på 30 procent blandt pigerne i foreningerne de seneste to år. Og på fodboldskolerne er det endnu mere udtalt. Det vidner om, at vi gennem årene i fællesskab mellem foreningerne, de frivillige, kommunerne og de understøttende medarbejdere har skabt nogle rammer om fodbolden, der er trygge både for pigerne og for deres forældre,” siger Frans Hammer, der er næstformand i DIF.

Sommerens DBU Get2 Fodboldskoler afvikles primært i starten af juli og starten af august. Det er 14. år i træk, at DBU og DIF afvikler DBU Get2 Fodboldskoler.

Fakta om DBU Get2 Fodboldskoler

  • DBU Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF get2sport, der støttes af Udlændige- og Integrationsministeriet og Nordea-fonden.
  • DBU Get2 Fodboldskole ligner DBU Fodboldskole, men adskiller sig ved at være målrettet børn i alderen syv til 14 år i udsatte boligområder.
  • DBU Get2 fodboldskolerne så dagens lys i 2011, og passer fint ind i DBU’s slogan: ’En Del af Noget Større’.
  • Der forventes i alt at deltage over 2.800 piger og drenge på årets 27 DBU Get2 Fodboldskoler.