I marts fik U19-herrelandsholdet EM-kvalifikationen i hus, da de slog de forsvarende mestre fra Portugal med 2-0 på portugisernes hjemmebane. Nu er de danske drenge klar til slutrunden, der løber af stablen i Nordirland.

U19-landstræner Morten Eskesen ser frem til den store slutrunde:

”Jeg er utroligt glad for det hold, som jeg har udtaget. Der er masser af talent og rigtig mange dygtigere spillere. Vi har arbejdet hen mod dette EM i lang tid, og nu glæder vi os til at repræsentere Danmark til EM,” siger Morten Eskesen.

DBU’s talent- og udviklingschef, Kenneth Heiner-Møller, glæder sig over det gode samarbejde med klubberne:

”Det er fantastisk, at vi har kvalificeret os til en slutrunde, hvor kun otte landshold konkurrerer om at vinde EM - og heraf skal de fem bedste nationer til VM. At vi som udgangspunkt kan udtage alle de spillere fra de danske klubber, som vi ville, er helt suverænt. Klubberne har givet landsholdet og spillerne de bedste betingelser for at præstere endnu en gang, siger Kennet Heiner-Møller og fortsætter:

"Holdet har vundet de seneste otte kampe og har slået Tyskland, Portugal og Frankrig. Med de gode kort, vi er blevet tildelt, er jeg meget optimistisk,” siger han.

Danmark kvalificerede sig suverænt til EM ved at vinde gruppe 4 med maksimumpoint efter sejre over Serbien, Grækenland og Portugal. 

EM-slutrunden afholdes i Nordirland fra den 15. til 28. juli. Danmark er i gruppe med Spanien, Frankrig og Tyrkiet. De fem bedste hold til slutrunden sikrer sig en billet til U20-VM, som spilles i Chile i 2025.

Alle kampene kan ses på DR2.

U19 Em TRUPPEN Her kan du se de 20 spillere, der skal repræsentere Danmark til EM.