Efter 25 år som dommer og 11 år som Superligadommer lyder fløjten lørdag for sidste gang fra Peter Kjærsgaard på det højeste niveau i dansk fodbold. Han har nemlig valgt at stoppe som elitedommer.

Peter Kjærsgaard blev årets dommer i 2020 og dømte pokalfinalen i 2019, og så har han været international dommer i otte år.

Det betyder, at udover sine danske meritter har Peter Kjærsgaard også dømt utallige internationale kampe, heriblandt Conference League og A-landskampe.

Peter Kjærsgaard har været virkelig glad for sin tid som dommer, men det kræver meget og kommer ikke uden omkostninger på hjemmefronten og arbejdsmæssigt:

”Jeg har haft fantastiske mange gode oplevelser og minder fra de sidste mange år som dommer. Klarest i min erindring står naturligvis nogle af de største kampe herhjemme i Superligaen, pokalfinalen, gruppespilskampe i Conference League og A-landskampe. Det er oplevelser, som jeg ikke turde drømme om, da jeg startede med at dømme som 15-årig. Min hustru har i mange år ofret meget for, at jeg kunne forfølge mine ambitioner, og jeg ville ikke have opnået, hvad jeg har gjort, uden hendes støtte. Nu er det tid for mig til at fokusere mere på mine to drenge og min hustru,” siger Peter Kjærsgaard.

Peter Kjærsgaard skal altså dømme for sidste gang på lørdag, når Randers FC og Vejle BK mødes.

”Vi vil gerne takke Peter mange gange for hans seriøse og dedikerede indsats gennem mange år. Han har med sit høje og stabile niveau været med til at sætte standarden for at højne det generelle niveau blandt de danske dommere. Vi ønsker ham held og lykke med sin sidste kamp i Superligaen og ønsker ham alt det bedste i livet efter dommergerningen,” siger formanden for DBU’s dommerudvalg, Michael Johansen.