Kan I bygge den sjoveste skole? Sådan lyder udfordringen fra Herrelandsholdets Kasper Hjulmand og skuespiller og boldjonglør Nanna Lind i en ny konkurrence. Elever fra indskoling og mellemtrin skal slippe deres kreative hjerner løs og bygge fantasifulde løsninger, der gør deres skole til et sted med mere bevægelse, leg og fællesskab.

“Bevægelse, leg og fællesskab er vigtigt for elevernes trivsel og læring. Forskningen viser, at leg er hjernens yndlingsmåde at lære på”, siger Anders Juul, som er program manager for undervisningsprogrammet LEGO® Build the Change.

“Børn er vores rollemodeller. De har en grænseløs kreativitet og tænker ud af boksen. Derfor er det afgørende, at vi lytter til børnene og lader os inspirere af deres bud på, hvordan man kan skabe bedre rammer i deres dagligdag. Vi glæder os virkelig meget til at se, hvad de finder på af innovative løsninger. Intet er for skørt eller vildt”, siger han.

Det er andet år, at LEGO Koncernens non-profit program Build the Change inviterer eleverne til en konkurrence, hvor de skal bygge modeller. Sidste år var temaet biodiversitet, hvor tusindvis af elever indsendte bud på at få mere natur og dyreliv ind på skolen. I år er konkurrencen lavet sammen med Dansk Boldspil-Union.

”Vi er glade for at bakke op om denne skolekonkurrence, hvor bolden spiller en central rolle. Bolden er et fantastisk legetøj, og den bringer folk sammen og skaber begejstring, bevægelse og trivsel. Vi glæder os meget til at se elevernes kreative idéer”, siger Kasper Hjulmand.

Kort om “Brug Bolden – Byg den sjoveste skole”

  • LEGO® Build the Change, Dansk Boldspil Union og læringsbureauet Forstå, står bag årets konkurrence
  • Konkurrencen går i luften i dag og løber ind til 15. september
  • Præmierne er blandt andet et besøg i LEGO® House og signerede landsholdstrøjer
  • Alle 2.-6. klasser på landets grundskoler kan tilmelde sig gratis på www.forstå.dk/lego-build-the-change