Traditionen tro blev der uddelt fodboldpriser ved DBU’s repræsentantskabsmøde. Og det var en flok glade og stolte prismodtagere, der modtog blomster, statuetter og klapsalver.

Årets fodboldpriser er 'En Del af Noget Større-prisen', 'Årets Fodboldklub', 'Årets Fodboldleder', 'Årets Aktivitet' og 'Frivillighedsprisen'.


En Del af Noget Større-prisen: FC Jacobi

’En Del af Noget Større’-prisen uddeles i år for tiende gang og går til et projekt, der med fodbolden som omdrejningspunkt gør en forskel både inde- og udenfor kridtstregerne.
I år er vinderen af prisen FC Jacobi. For på Sct. Jacobi Skole har fodbold været på skoleskemaet i to år. Det betyder, at 60 elever på skolen har fået en mere aktiv hverdag, højere humør og færre konflikter.

På FC Jacobi er nøgleordene sammenhold og kammeratskab. Og så gør det ikke så meget, om bolden rammer forbi mål, eller sejren går til det modsatte hold.

Projektet er opstået som en del af den velfærdsalliance, der er mellem Varde Kommune, DBU og DBU Jylland.

Udover hæderen vinder FC Jacobi og Sct. Jacobi Skole også 25.000 kr.


Årets fodboldklub: Skælskør B&I

Skælskør Boldklub og Idrætsforening kan ikke kun fejre 100-års fødselsdag år. De kan også fejre prisen som ’Årets Fodboldklub 2023´.

For Skælskør Boldklub og Idrætsforening arbejde strækker sig langt ud over kridtstregerne. Ikke kun for klubbens medlemmer, men i den grad også for lokalområdet.

Fodboldklubben inviterer blandt andet børn fra lokalområdets udsatte boligområder til Get2 Sport, mens klubben med indsatsen ’GetMovin’ sætter et særligt fokus på piger og kvinder i fodbold. Derudover har Skælskør B&I også et tæt samarbejde med Slagelse Boldklub om arbejdet med unge talenter. Alt det betyder, at klubben i dag har et rekordhøjt antal medlemmer, og derfor kan kalde sig 'Årets Fodboldklub 2023'.


Årets fodboldleder: Andreas Bruus, Særslev BK

De frivillige er uundværlige i de fleste fodboldklubber, men hos fynske Særslev BK kan de glæde sig over, at de har en helt særlig en af slagsen.

Særslev BK oplevede stor modgang under coronaepidemien, hvor de var tæt på at dreje nøglen om. Her var Andreas Bruus en stor del af grunden til, at klubben ikke bare overlevede, men i den grad er blomstret op sidenhen.

Den aktive fynbo er desuden både næstformand, ungdomsformand samt børne- og udviklingstræner i Særslev BK. Og der er en helt særlig grund til, at han hver dag fortsætter det store arbejde, fortæller han:

”Det handler om at hjælpe folk i lokalområdet og give noget tilbage til byen. De fællesskaber, jeg får ud af det, er helt utrolige,” siger Andreas Bruus.


Årets aktivitet: Bold og Bevægelse

Børnehaver, fodboldklubber og Nordfyns kommune har sammen fået flere børn på fodboldbanen. Derfor vinder de prisen for ‘Årets Aktivitet’.

Gennem ‘Bold og Bevægelse’ møder børnene den lokale fodboldklub i en tidlig alder. Det gælder både de fysiske rammer og klubpersoner, da klubberne hver især stiller frivillige trænere til rådighed. Efter hver træning er der også fællesspisning i klubbens lokaler og børnehaverne har inviteret forældre til at overvære og deltage i træninger og foreningslivet. Og flere af børnene er også efterfølgende begyndt til fodbold.

Projektet er blevet så stor en succes, at Nordfyns Kommune politisk har besluttet at gå videre med projektet og forhåbentligt få endnu flere børn til ’Bold og Bevægelse’.


Frivillighedsprisen: Vesterø B og Østerby Sportsforening, Samsø Idræt & Kultur og Fanø Boldklub på Fanø

Læsø, Samsø og Fanø. Fire fodboldklubber på tre forskellige øer vinder for første gang Frivillighedsprisen.
Alle steder i Danmark gør de frivillige en ihærdig indsats for at fastholde og tiltrække medlemmer, frivillige og ledere, men for nogle klubber gør placeringen det til en større udfordring.

Sådan er det i de fire vindende klubber, Vesterø B og Østerby Sportsforening på Læsø, Samsø Idræt & Kultur og Fanø Boldklub. Her har klubberne lange udebaneture, begrænset spillermateriale og udfordringer med at fastholde øboerne på øerne.

Foruden hæderen følger der en præmiesum af 50.000 kroner med til DBU’s Frivillighedspris.

Pengene bliver fordelt mellem de fire fodboldklubber.