Et historisk moment i dansk fodbold. DBU Bredde, Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen kan nu alle kalde sig medlem af DBU.

Dansk fodbold har i mange år været for alle, og derfor glæder Jesper Møller, formand i DBU, sig over, at det nu endelig er lykkedes at få Kvindedivisionsforeningen formelt godkendt som medlem:

”Det er historisk og helt naturligt, at Kvindedivisionsforeningen nu bliver tredje medlem. Det er noget, vi har arbejdet for længe, og det er nødvendigt for at sikre den fortsatte udvikling af fodbold for piger og kvinder. Med medlemskabet går vi endnu et skridt i den rigtige retning for at sikre diversitet og lige vilkår i dansk fodbold,” udtaler Jesper Møller.


Udvikling af fodbold for piger og kvinder

Med formaliteterne på plads vil optagelsen af Kvindedivisionsforeningen som medlem have stor betydning for udviklingen af fodbold for piger og kvinder. Det gælder både udvikling af Kvindeligaen, sportslig udvikling og ikke mindst en etablering af Komiteen for kvindeelitefodbold, der får samme opgaver som Komiteen for Professionel Fodbold.

Katja Moesgaard, der er forperson i Kvindedivisionsforeningen, ser positivt på det nye medlemskab:

”Det er en milepæl i Kvindedivisionsforeningens strategi, som vi præsenterede tilbage i 2022, og vi ser det som rimeligt og afgørende for dansk fodbold, at Kvindedivisionsforeningen nu er optaget som medlem i DBU på lige fod med herrefodbold. Det er en vigtig anerkendelse og kan forhåbentligt gavne fodbold for piger og kvinder i fremtiden.”

Det er DBU’s moderniseringsgruppe, der tidligere har fremlagt en anbefaling til DBU’s bestyrelse om at inkludere Kvindedivisionsforeningen som nyt medlem. DBU’s bestyrelse har godkendt lovforslaget, hvorfor det har været til afstemning på DBU’s ordinære repræsentantskabsmøde i dag.