Det danske U21-landshold tog fredag aften hul på et nyt landsholdsår med en testkamp ude mod Østrig på Innviertel Arena.

U21-landstræner Steffen Højer havde inden kampen besluttet at give alle 22 spillere en halvleg hver i kampen. Det gav debut til både Isak Jensen, Victor Bak Jensen, Pontus Texel og Mads Søndergaard, der spillede sin første kamp nogensinde i landsholdstrøjen.

Både Danmark og Østrig brugte begge kampen til at teste formen forud for vigtige EM-kvalifikationskampe i næste uge. Første halvleg blev da også en meget lige affære, hvor begge hold havde muligheder for at bringe sig foran. Men helt farligt blev det alligevel aldrig, og derfor stod der trods flere forsøg fra begge hold 0-0 stod ved pausefløjtet.

I 2. halvleg kom Danmark bedre og mere offensivt ud end vi sluttede 1. halvleg. Efter 55 minutter var det således først William Bøving der var tæt på et dansk føringsmål og dernæst var det Oliver Provstgaard, der brændte en kæmpe chance lige foran mål.

Istedet var det Østrig der kunne juble først 10 minutter senere, da Yussuf Demir med et fantastisk spark satte bolden ind bag keeper Filip Jørgensen, der ikke kunne gøre meget ved den bold. Men kort efter kunne han dog juble med holdkammeraterne, da Patrick Dorgu blev nedlagt i feltet og Oliver Sørensen sikkert omsatte straffesparket til et må.

Og trods et dansk overtag til sidst i kampen og flere gode muligheder endte fredagens testkamp 1-1.