MENU

DBU-formand: Det går godt i dansk fodbold

Fodboldåret 2018 bød på både sportslig succes og vigtige aftaler for dansk fodbold, sagde DBU-formand, Jesper Møller, til Repræsentantskabsmødet. Samtidigt blev der sat navn på medlemmer i den nye, mindre DBU-bestyrelse.

DBU-formand: Det går godt i dansk fodbold
DBU's nye bestyrelse.Fra venstre: Jakob Høyer, kommunikationschef (adm), Bent Clausen, næstformand, formand for DBU’s breddeudvalg, Christian Kofoed, formand i DBU København, Claus Christensen, Divisionsforeningen, Jesper Møller, formand, Thomas Christensen, næstformand, formand i Divisionsforeningen, Mette Bach Kjær,, Kvindedivisionsforeningen, Peter Tornbo, DBU Jylland og Kenneth Reeh, konst. adm. direktør (adm). Foto: fodboldbilleder.dk

AF: DBU Kommunikation//

Sportslig succes, historiske aftaler og stærkt samarbejde om udviklingen af dansk fodbold. 

Det var budskaberne fra DBU’s formand, Jesper Møller, da han holdt sin beretning på DBU’s Repræsentantskabsmøde i Horsens søndag formiddag. Mange af deltagerne på Repræsentantskabsmøde havde lørdag også deltaget i Fodboldens Kongres og i fejringen af Dansk Fodbold Award. Og søndag fik de en status fra DBU-formanden:

”Sportsligt har vi stor succes. Herrelandsholdet klarede sig flot ved VM og vandt puljen i Nations League. Rigtigt flot. Og selv om vi stadig ærgrer os over, at Kvindelandsholdet ikke skal til VM, har holdet stort potentiale og en flot opbakning hos fans. Vores talentudvikling er i topklasse, takket være et årelangt samarbejde på området,” sagde Jesper Møller.

Også udenfor banen er der grund til at glæde sig, mener DBU’s formand. De senere år er der indgået en række vigtige aftaler – både med Divisionsforeningen, Kvindedivisionsforeningen, Lokalunionerne, de politiske reformer og de nye landsholdsaftaler. Det skaber gode rammer for samarbejdet fremadrettet:

”Efter de senere års mange aftaler har vi behov for reformpause og fokus på, at aftalerne skal implementeres og fungere,” sagde Jesper Møller.

DBU’s formand benyttede også Repræsentantskabsmødet til at takke den afgående bestyrelse og de ni medlemmer, der ikke er med i den nye 7-mands bestyrelse. Han understregede, at der fortsat er brug for deres indsats i dansk fodbold.

”Sidste år besluttede vi at reducere DBU’s bestyrelse fra 16 til syv medlemmer. Med en mindre bestyrelse og flere opgaver i vores decentrale organer, har vi i endnu højere grad brug for involvering, dialog og samarbejde på tværs af dansk fodbold,” sagde han.

Den nye bestyrelse består af:

  • Jesper Møller, formand
  • Thomas Christensen, næstformand, formand i Divisionsforeningen
  • Bent Clausen, næstformand, formand for DBU’s breddeudvalg
  • Mette Bach Kjær, Kvindedivisionsforeningen
  • Peter Tornbo, DBU Jylland
  • Claus Christensen, Divisionsforeningen.
  • Christian Kofoed, formand i DBU København 

Log ind