1981-1999

1981 
Med en sejr på 2-1 over Frem vinder Vejle landspokalfinalen for 6. gang og får derved trofæet til ejendom.

1982
Som den første dansker i en udenlandsk klub kåres Morten Olsen, der på daværende tidspunkt spillede for RSC Anderlecht, som Årets Spiller i Danmark.

DBU indfører en elite-turnering for juniorer, inddelt i en øst- og en vestkreds, hvorfra vinderne kvalificerer sig til at spille to finalekampe om det danske mesterskab. Med 2-2 mod B1909 i Odense og 1-1 hjemme i Nykøbing Falster vinder B1901 mesterskaber i kraft af flest udebanemål.

1983
Med en 2-0 sejr over Grækenland i Athen kvalificerer det danske landshold sig til slutrunden om Europa Mesterskabet i Frankrig.

Sepp Piontek udnævnes til Årets Manager i verden og Danmark får æren af at være Årets Landshold i Europa.

1984
Danmarks spiller 1-1 mod Spanien i semifinalerne i slutrunden om Europa Mesterskabet, men taber 5-4 efter straffesparkskonkurrence. Hvorefter Spanien i finalen taber 2-0 til Frankrig.

Danmark opnår bronze i den første officielle turnering om Europa Mesterskabet for damer.

1985
For første gang nogen sinde lykkes det Danmark at spille sig igennem til slutrunden om verdensmesterskabet ved at vinde sin pulje for Sovjet, Schweiz, Irland og Norge.

1986
Danmark vinder sin indledende pulje i VM-slutrunden i Mexico med en 1-0 sejr over Skotland, 6-1 over Uruguay og 2-0 over Vesttyskland. 1/8-finalen bliver endestationen for det danske hold efter et 1-5 nederlag til Spanien.

1987
For tredje gang i træk kvalificerer Danmark sig til et stort slutspil med deltagelsen i EM i Tyskland. Præstationen var dog langt fra overbevisende. I de seks kampe mod Tjekkoslovakiet, Wales og Finland bliver det kun til 8 point og en målscorer på 4-2.

DBU indleder en fire-årig samarbejdsaftale med Danske Mejeriers Fællesorganisation.

Som den første danske klub går Brøndby IF på børsen.

1988
Danmark taber alle sine tre kampe i slutrunden om Europa Mesterskabet. 2-3 mod Spanien, 0-2 mod Vesttyskland og 0-2 mod Italien bliver den magre danske høst.

Ikast fS vinder DBUs første mesterskab i five-a-side (indendørs fodbold)

For første gang spiller Danmark en officiel landskamp for pige-juniorer (U/16-landsholdet)

1989
DBU fejrer sit 100 års jubilæum med en jubilæumsturnering med deltagelse af Sverige og Brasilien. DBU er ugæstfri nok til at vinde turneringen med maksimumpoint og en målscore på 10-0.

Morten Olsen bliver den første danske spiller, der runder 100 landskampe. Det sker i udebanesejren over Bulgarien den 26. april, der samtidig var Danmarks første sejr over Bulgarien.

Danmark formår ikke at kvalificere sig til VM i Italien. I den sidste kamp på udebane mod Rumænien er kravet til det danske hold uafgjort, men på trods af at Flemming Povlsen bringer Danmark foran efter 6 minutter, taber Danmark alligevel kampen 3-1.

DBU er et af de 16 lande, der deltager i UEFAs første officielle turnering om verdensmesterskabet i five-a-side. Holdet formår dog ikke at kvalificere sig til kvartfinalerne.

1990
Sepp Piontek tiltræder som landstræner for Tyrkiet. Richard Møller Nielsen bliver udpeget til hans afløser, da Horst Wohlers ikke kan blive frigjort fra sin kontrakt hos Bayer 05 Uerdingen.

EM-kvalifikationskampen mod Jugoslavien den 14. november bliver den sidste i den gamle Idrætspark, der skal renoveres. Afskeden bliver trist, Danmark taber 2-0.

Peter Mikkelsen bliver som den første dansker udpeget som dommer i en VM-finale, hvor han i kampen mellem Vesttyskland og Argentina er reservedommer. 

DBU's landspokalturnering skifter navn til Giro Cup, da DBU indgår en kr. 4 mio. samarbejdsaftale med Postgiro.

1991
Som den første danske klub kvalificerer Brøndby sig til UEFA Cup’ens semifinale. Efter 0-0 på hjemmebane er Brøndby kun få minutter fra en finaleplads, da Roma bringer sig afgørende foran 2-1 i de sidste minutter af kampen.

Danmark er vært for EM-slutrunden for damer. Danmark taber semifinalen til Norge med 8-7 efter straffesparkskonkurrence, men det lykkes for holdet at sikre sig bronzemedaljer ved at besejre Italien 2-1 efter forlænget spilletid.

Danmarks A-landshold for damer deltager i det første officielle VM i Kina med en sjetteplads til følge. Danmarks første kamp mod værtsnationen bliver overværet af 60.000 tilskuere, hvilket er det højeste antal tilskuere damelandsholdet til dato har spillet for.

1992
De tragiske omstændigheder i Jugoslavien er desværre baggrunden for det største resultat i DBUs historie. Grundet borgerkrigen på Balkan får Danmark Jugoslaviens plads ved EM-slutrunden i Sverige, som holdet sensationelt vinder ved at besejre storfavoritterne fra Tyskland i finalen på mål af John "Faxe" Jensen og Kim Vilfort på trods af, at holdet først bliver inviteret til turneringen 10 dage før turneringsstarten.

Parken, Danmarks nye nationalstadion til kr. 500 mio., bliver indviet den 9. september, da Tyskland vinder EM-revanchen med 2-1 i overværelse af 40.500 tilskuere. 

1993
DBU etablerer for første gang fodboldskoler rundt om i Danmark. 14.000 børn og unge mellem 8 og 16 år bruger en uge af deres sommerferie til at opøve deres tekniske færdigheder.

På trods af at A-landsholdet besætter førstepladsen før sidste spillerunde i VM-kvalifikationspuljen resulterer 1-0 nederlaget til Spanien i Sevilla, at Danmark bliver sorteper i opløbet med Spanien og Irland om de to pladser til slutrunden i USA.

I kampen om det uofficielle verdensmesterskab mellem de regerende Europa- og Sydamerikamestre trækker Danmark det korteste strå, da holdet efter en strålende kamp taber til Argentina med 5-4 efter straffesparkskonkurrence.

For anden gang i træk lykkes det for dame A-landsholdet at vinde bronzemedaljer ved en EM-slutrunde, da holdet besejrer Tyskland med 3-1.

1994
U/16-landsholdet for herrer opnår sølv ved Europamesterskaberne i Irland efter sejre over Schweiz, Rusland, Hviderusland og Ukraine. Holdet måtte stække våben mod Tyrkiet i finalen, som man taber med 1-0.

Skjold-Birkerød vinder det første officielle DM i indefodbold.

I samarbejde med Team Danmark søsættes projektet "struktureret talentudvikling", som er et centralt styret talentarbejde med et budget på kr. 2.6 mio.

UEFA udpeger DBU til vært for finalen i UEFA Cup’en mellem Arsenal og Parma, som englænderne vandt med 1-0.

1995
Danmark deltager som regerende Europamestre i Intercontinental Championship-turneringen i Saudi Arabien, som holdet vinder ved at besejre Argentina 2-0 i finalen.

Med en sejr og to nederlag sikrer damelandsholdet sig adgang til kvartfinalen under VM i Sverige, som dog bliver endestationen, da man taber til de senere verdensmestre fra Norge med 3-1.

AaB deltager som det første danske hold i Champions League, da Dynamo Kiev bliver udelukket grundet bestikkelse. Holdet formår dog ikke at kvalificere sig til kvartfinalerne.

DBU indgår en rekordstor TV-aftale med DR og TV2 på kr. 551 mio., hvori er indbygget en aftale om etablering af en sportskanal, TVS.

1996
A-landsholdets formår ikke at forsvare sin titel af Europamester med succes ved EM i England, hvor det end ikke lykkedes for holdet kvalificere sig til kvartfinalerne.

Damelandsholdet deltager, da kvindefodbold er på OL-programmet for første gang i Atlanta, USA. Turen ender dog som en sportslig fiasko med tre nederlag og en negativ målscore på 2-11.

DBU's mest succesfulde landstræner igennem tiderne, Richard Møller Nielsen, trækker sig tilbage og bliver afløst af den tidligere Silkeborg IF træner, Bo Johansson.

DBU, Divisionsforeningen og Bryggerigruppen indgår en samarbejdsaftale, der betyder, at Superligaen ændrer navn til Faxe Kondi Ligaen.

DBU overtager administrationen af samtlige turneringer under DBU fra FLU (Foreningen af Lokal Unioner) og Divisionsforeningen.

1997
For blot anden gang i unionens 108-årige historie lykkes det for A-landsholdet at kvalificere sig til en VM-slutrunde foran Kroatien og Grækenland.

Damelandsholdet deltager i det første EM, hvor der er to lande, der står for værtskabet. Under slutrunden i Norge/Sverige må holdet dog forlade slutrunden efter de indledende kampe.

Den kvindelige danske dommer, Gitte Lyngø Nielsen, dømmer damernes EM-finalen mellem Tyskland og Italien.

DBUs fodboldskole runder deltager nummer 100.000 på kun 5 år.

Efter blot otte måneder lukker TVS, da den foreløbige investering på kr. 200 mio. kun har resulteret i omkring 10.000 abonnenter.

1998
A-landsholdet opnår deres hidtidige bedste placering i en VM-slutrunde, hvor holdet når kvartfinalen, der dog bliver endestationen efter et 3-2 nederlag til Brasilien

Det danske U/18-damelandshold vinder Europamesterskabet efter at have besejret Holland i kvartfinalerne; Tyskland i semifinalerne og Frankrig i finalen med en samlet målscore på 4-3 efter de to finaleopgør.

1999
Med en finalesejr over Frankrig på 9-8 efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence vandt U/17-damelandsholdet Nordic Mesterskab for tredje gang

A-landsholdet sikrede sig deltagelse i det femte europamesterskabsslutrunde i træk, da holdet besejrede Israel i to play off-kampe med henholdsvis 5-0 og 3-0.

B&U-afdelingen lancerer for første gang Mikrofodboldskolen, som er en "lillebror" til Fodboldskolen, med deltagelse af 3350 børn mellem fem og syv år.