Fortællingen

Fodbold er Danmarks nationalsport. For når over 340.000 spillere, hundredtusindvis af trænere, dommere, frivillige, ledere og millioner af fans har bolden inde på livet, begejstres hele nationen.

Animationsvideoen ovenfor er lavet ved strategiens start i 2021. Siden er målsætningen om antallet af medlemmer i dansk fodbold i 2025 hævet til et mål om 54.000 piger og 176.000 drenge under 18 år.

Nu skal nye sider af historien skrives. I fremtiden skal dansk fodbold være med til at samle Danmark. Men dansk fodbold vinder ikke kun på banen.

I dag er fodbold med til at løse flere udfordringer i samfundet. Fodbolden har et ansvar, og derfor tager DBU og dansk fodbold et medansvar for at skabe bæredygtige rammer til gavn for den sociale og miljømæssige bæredygtighed på kloden.

Derfor handler DBU’s strategi for dansk fodbold frem mod 2025 om fortsat at udvikle, beskytte og fremtidssikre den sport, som hver dag dyrkes og elskes af mange. DBU og dansk fodbold må aldrig tage for givet, at fodbolden er Danmarks nationalsport. Det er en position, der forpligter og kræver, at dansk fodbold fremtidssikres over hele banen.

Ambitionerne for strategiens pejlemærker

 • Dansk fodbold vinder på banen
  Ambitionen for 2025 er, at landshold og klubhold vinder på den internationale scene.

 • Fremtidens bæredygtige faciliteter
  Ambitionen for 2025 er øget tilgængelighed, innovative løsninger og bedre fodboldoplevelser.

 • Et bedre børneliv
  Ambitionen for 2025 er at skabe verdens bedste fodboldmiljø til glæde og gavn for alle børn, dansk fodbold og Danmark.

 • Fastholder og tiltrækker flere medlemmer
  Ambitionen for 2025 er, at vi fastholder og tiltrækker flere medlemmer, flere frivillige samt flere og bedre trænere.

 • En stærkere union
  Ambitionen for 2025 er, at dansk fodbold står samlet gennem fælles spilleregler, god ansvarsfordeling, stærke faglige kompetencer og en tillidsfuld kultur.