Årets Mandlige Talent 2023

KJ 9750 (1)

Rasmus Højlund er Årets Mandlige Talent 2023

Han har scoret bunker af mål og fået sit store gennembrud på Herrelandsholdet. Nu er Rasmus Højlund også Årets Mandlige Talent 2023.

Den 23. marts i år skød Rasmus Højlund sig direkte ind i hjertekulen hos de danske fans.

Med vilje, kraft og passion lavede han ikke bare sit første mål for Herrelandsholdet i 3-1 sejren over Finland i Parken i den første EM-kvalifikationskamp, han lavede hattrick foran en euforisk Parken og kickstartede et vildt 2023.

Den 20-årige unge mand fra Hørsholm brød igennem på den internationale fodboldscene med bunker af mål i Serie A, syv mål i otte EM-kvalifikationskampe, et skifte til mægtige Manchester United og fem mål i Champions League.

På den baggrund er det meget naturligt, at Rasmus Højlund nu er kåret som Årets Mandlige Talent 2023.

"Det betyder rigtig meget for mig, og jeg er utrolig stolt. Det er et ekstremt dygtigt felt af spillere, men jeg synes også, at jeg har gjort det godt i år, og jeg er rigtig glad og stolt over at vinde den pris," siger Rasmus Højlund.

Prisen uddeles i et samarbejde mellem Spillerforeningen og DBU, og det er spillerne selv, som har peget på Rasmus Højlund som det mest funklende danske talent i 2023.

Og det glæder Rasmus Højlund, at det er kollegerne, der har valgt ham.

"Det er altid stort at vinde noget, og der er mange dygtige fodboldspillere, der har vundet den her pris gennem tiden. Holdkammerater og tidligere holdkammerater, så det er fedt at kunne sige, at man er blevet Årets Mandlige Talent," siger Rasmus Højlund.

Højlund trådte sine første fodboldsko i barndomsklubben Hørsholm-Usserød og brugte ungdomsårene i både Brøndby IF og FC København. Han har trods sin unge alder allerede været professionel i FC København, Sturm Graz, Atalanta og nu altså Manchester United.

Med prisen som Årets Mandlige Talent skriver han sig ind i historiebøgerne sammen med en række andre store landsholds-profiler som blandt andre Christian Eriksen, Simon Kjær, Nicklas Bendtner, Pierre-Emile Højbjerg og Andreas Christensen.

Prisen uddeles af DBU og Spillerforeningen.

 

Om Årets Mandlige Talent

Den prestigefyldte titel uddeles én gang om året til den mest lovende, danske spiller i den danske liga eller udlandet, som er under 22 år på afstemningstidspunktet.

Valget foretages af fodboldspillere i den hjemlige Danmarksturnering og de danske udenlandsprofessionelle. Det er ikke muligt at stemme på en spiller fra sin egen klub.

 

ÅR SPILLER  
2023 Rasmus Højlund  
2022 Maurits Kjærgaard  
2021 Mikkel Damsgaard  
2020 Jonas Wind  
2019 Andreas Skov Olsen  
2018 Jacob Bruun Larsen  
2017 Mathias Jensen  
2016 Kasper Dolberg  
2015 Andreas Christensen   
2014 Pierre Emile Højbjerg  
2013 Andreas Cornelius   
2012 Jores Okore  
2011 Nicolai Boilesen  
2010 Christian Eriksen  
2009 Simon Kjær  
2008 Mathias ’Zanka’ Jørgensen  
2007 Kasper Schmeichel  
2006 Daniel Agger