Vi Skal Til VM Østrig

Skal du til VM i Qatar som medie?

FIFA har i denne uge meldt ud, at der nu er åbnet for akkrediteringsansøgninger til VM i Qatar. Herunder har vi samlet lidt indledende information om proceduren fra dansk side til at søge akkreditering til VM i Qatar. Akkrediteringsproceduren er lavet i et tæt samarbejde mellem DBU og Danske Sportsjournalister.

DBU har netop modtaget information om akkrediteringsproceduren til VM i Qatar, der er ændret en smule siden seneste VM i 2018 i Rusland. Danske medieorganisationer er - som også er proceduren ved øvrige slutrunder, OL mm. - tildelt en kvote af akkrediteringer fordelt på skreven presse og foto.

BEMÆRK! Alle andre medier, herunder Non-Rights-Holders, Radio NRH. mm.  indgår ikke i den tilknyttede kvote, men vil kunne finde info via FIFA Media Hub om, hvordan du tilgår jeres ansøgning til VM.

Der er to steps, der skal være i orden, inden din endelige ansøgning om en VM-akkreditering kan påbegyndes:


1.  Opret en profil i FIFA Media Hub

Medierepræsentanter som allerede har en godkendt FIFA Media Hub konto vil have mulighed for at logge på med deres FIFA digitale ID og tilgå FIFA World Cup Qatar 2022™ media accreditation form, når I har modtaget en ID-kode fra DBU (se nedenfor).

Hvis du som medie IKKE har en FIFA Media Hub konto skal denne oprettes, før du kan ansøge om en akkreditering til VM. Du opretter sig ved at udfylde følgende online registreringsskema: https://media.fifa.com/registration.

Dette kan gøres allerede nu, så du er klar til at søge, når kvoterne og den nødvendige ID – kode tildeles.

DBU og Danske Sportsjournalister vil herefter, i så fald at der er flere ansøgninger end kvoten tillader, benytte en fordelingsnøgle, der læner sig op ad den skabelon, der også benyttes ved OL. Vi vil tage fat i hver enkelt af jer, i så fald at jeres kvote ikke kan imødekommes, eller der er andre spørgsmål til funktion mm.


2. Tildeling af individuelle akkrediteringskoder

Når fordelingen er på plads, vil DBU via FIFA’s system sende det matchende antal individuelle ID-koder til det enkelte medies primære kontakt i FIFA Media systemet.

Herefter kan de udvalgte journalister og fotografer med en godkendt FIFA Media Hub konto OG en personlig ID-kode afslutte sin ansøgning om akkreditering. BEMÆRK! Fotografer får en special ID-kode, som skal benyttes af den eller de fotografer, der søger.


3. Endelig ansøgning om VM-akkreditering via FIFA Media Hub

Når begge ovenstående punkter er på plads, er det muligt at ansøge om en VM-akkreditering via FIFA Media Hub. DEADLINE ER 15. AUGUST

FIFA har desuden lavet en video, der forklarer ovenstående proces – se den her

I er altid velkomne til at skrive en sms, hvis I har spørgsmål til pias@dbu.dk. Da jeg er på sommerferie i uge 28 - uge 31, er SMS den nemmeste måde at få fat på mig på.

Jimmy Bøjgaard fra Danske Sportsjournalister står også til rådighed for evt. spørgsmål om fordelinger mm.

 

Pia Schou Nielsen, DBU Kommunikation

+45 22156664 / pias@dbu.dk