Amatøroverførsler

Internationale overførsler af spillercertifikater til amatørhold

Spillercertifikater på danske statsborgere, der senest har spillet i en udenlandsk klub samt for ikke-danske statsborgere der ikke på nuværende tidspunkt er registreret i en dansk klub – uanset om disse har spillet fodbold i en udenlandsk klub - søges via KlubOffice.

Her klikker man sig ind på medlemmet og klikker på spillercertifikatikonet øverst (teksten "Indhent spillercertifikat fra en anden klub til det valgte medlem" fremgår, når man holder musen over det).

Her kan klikkes af, at spilleren kommer fra udlandet. Ansøgningen behandles derefter af DBU Jura.

Når der anmodes om spillercertifikat fra en udenlandsk klub er det vigtigt at I skriver navnet på den udenlandske klub så præcist som muligt.

DBU står for at indhente spillercertifikatet gennem FIFA’s Transfer Matching System (TMS) når der er tale om amatører fra et andet forbund. Af samme årsag skal vi for at kunne hente spillercertifikatet bruge en PDF-kopi af officiel billede-ID på spilleren. Dette kan f.eks. være kopi af pas, kørekort eller anden officiel billede-ID fra det pågældende land.

For at kunne indhente spillercertifikatet så hurtigt som muligt kan I som klub med fordel sørge for at der bliver sendt en PDF-kopi af spillerens billede-ID til DBU Juras sikkermail via sikkermail-juraoglicens@dbu.dk

Det er forskelligt fra forbund til forbund hvor lang tid processen tager, og man skal derfor væbne sig med tålmodighed når der skal indhentes spillercertifikater.

Yderligere vejledning til internationale overførsler af amatørers spillercertifikater findes i følgende vejledning til Cirkulære 121.