Videoeksempel - hurtighed

Børn I Spil (1)

Hurtighed i fodbold har aldrig været en ulempe. Udover at komme til udtryk i forskellige løbedueller, kan det også højne intensiteten i de forskellige faser af spillet. Herunder kommer vi med eksempler på hurtighedstræning.

At være fodboldhurtig er meget andet end at kunne løbe stærkt ligeud. Parametre som forudseenhed, reaktion, acceleration/deceleration, agility og sprintudholdenhed spiller også en rolle.

Hurtighedstræning bør være en integreret del af den samlede træning på banen for alle aldre og niveau, og kan arrangeres i mange former. For ældre elitespillere kan resultatet forbedres endnu mere ved styrketræning/powertræning/overførselstræning. Dette afsnit vil dog kun komme med eksempler og inspiration til, hvordan det kan trænes på banen (med bold). Øvelserne bliver gennemgået i videoen, hvor der også er generelle råd til hurtighedstræning. Der medfølger derudover også en oversigt til evt. udprint.

Funktionel hurtighedstræning/Agility

herunder et udprint med forslag til individuel træning, men kan sagtens bruges i en holdtræning. Kan ex. laves med en makker 10-15 min. før/efter træning.

Se øvelserne her - print ud