Trænerlitteratur

2018-10-12_14h30_22.png

DBU Børnetræning - Øvelseskatalog til alderssvarende børnetræning

DBU's øvelseskatalog til fodboldklubber og børnetrænere med alderssvarende børnetræning. Kataloget henvender sig både til den rutinerede og urutinerede børnetræner.

Kataloget er baseret på 'DBUs Holdninger og handlinger' samt den nyeste viden om målrettet og alderssvarende børnetræning. Det giver inspiration til træning af børn i alderen 5-12 år. Dette udelukker dog ikke, at øvelserne kan benyttes af trænere, der arbejder med andre aldersgrupper.

Øvelserne i kataloget er beskrevet i et lettilgængeligt sprog og har illustrationer der viser opstilling af øvelserne samt spillernes bevægelser. Der er samlet 120 forskellige træningsøvelser, der hver især skal være med til at træne børnenes motorik, koordination og tekniske færdigheder.

Øvelseskataloget vil med din hjælp som træner bringe elementer som glæde, tryghed og tilknytning samt ikke mindst variation, planlægning og organisation ind i den daglige træning af børnene.

Ungdomshaandbog Forside

Ungdomstræning - Det handler også om andet end fodbold

Denne bog giver et samlet bud på, hvordan vi skaber det rette fodboldmiljø for breddeungdomsspillere.

Bogen beskriver unges livsstrategier, krav til den gode ungdomstræner og giver et konkret bud på, hvordan det udviklende fodboldmiljø skal indrettes i klubben. Bogen afsluttes af tre fodboldfaglige kapitler med fokus på den tekniske, taktiske og fysiske træning tilpasset målgruppens behov. Den kan med fordel læses af både ungdomstræneren, ungdomsformanden, holdlederen mv.

Aldersrelateret Traening 2008 Ny Forside

Aldersrelateret Træning 1 – forsvarlig og målrettet træning af børn og unge

Aldersrelateret træning 1 giver et samlet bud på, hvordan trænere, ledere og forældre kan gøre det endnu bedre for børn og unge i alderen 5 til 14 år at spille fodbold i Danmark.

Aldersrelateret Traening 2 Forside

Aldersrelateret Træning 2 - målrettet træning af eliteungdomsspillere

Aldersrelateret Træning 2 henvender sig til de trænere, der arbejder med de bedste spillere i alderen 14-21 år.

Der findes mange veje til fodbold. Aldersrelateret Træning 2 tager udgangspunkt i den vej, DBU har valgt til udvikling af de største talenter - på vej mod den absolutte top.

Du finder mange interessante kapitler i bogen, bl.a.: Læring og undervisning, fysisk træning, kost, mental træning, det udviklende talentmiljø samt uddannelse og karriereplanlægning.

Bogen er bevidst ikke fyldt med øvelser. Ganske vist er der undervejs eksempler på øvelser til visse temaer, men vil du have flere øvelser henviser vi til DBU's øvelsesdatabase.

Den Roede Traad M Oevelser Forside

Den Røde Tråd - DBU's spillerudviklingsmodel fra U15 - A-landshold

I 2006 valgte DBU's landstrænergruppe at udarbejde en strategi for udvikling af spillere og spillestil. Det har vi holdt fast i lige siden. Vi har i 2014 revideret materialet, som er blevet endnu skarpere på flere fronter.

Talentmanual 2014 Forside

Talentmanual

Manualen giver et samlet overblik over hvem, hvordan og hvad der arbejdes med i DBU's talentudvikling for de yngste spillere både på DBU's talentcentre og landshold.

Bogen indeholder beskrivelse af de primære øvelser der anvendes.

Taktiktavle (1)

Taktikmappe med fodboldbane og brikker. Stropper til at hænge den op i omklædningsrummet.

Bestil her

Journalistblok (1)

A6 blok med fodboldbane/ternede sider og spiral i top.

God blok til notater og lige til at putte i brystlommen:)

Bestil her

Kamp Obs (1)

En handy A5 blok med spiral, så du nemt kan notere/bladre i dine observationer. Fortrykt med baneopmærkning m.m.

Bestil her

Chancebog (1)

En handy A5 blok med spiral, som du nemt kan notere/bladre i dine observationer. Fortrykt med række og kolonner til: minut, Type, assist, Face og noter.

Bestil her

Iagt.Blok (1)

- få struktur på din iagttagelse af målmanden!

en A4 blok  som giver dig som træner/målmands træner mulighed for at komme hele vejen rundt, når du iagttager din egen eller modtanders målmand.

Bestil her