Landskamp i Århus

Med fem EM-kvalifikationskampe i Parken i København næste år lægger DBU venskabslandskampen mod Irland onsdag den 22. august på NRGi Park i Århus, hvor der var udsolgt til landskampen mod Paraguay i maj. Billetsalg fra fredag den 27. april 2007.

Landsholdet kommer tilbage til Århus til august næste år.
 
DBU afsluttede i sidste uge forhandlingerne med det irske fodboldforbund om en venskabslandskamp mellem Danmark og Irland på den officielle spilledato onsdag den 22. august 2007.
 
 
Hjem til Århus
 
Her i weekenden har DBU så indgået aftale med Århus Elite A/S om placeringen af kampen mod irerne på NRGi Park med dets 20.700 siddepladser.
 
Her var der reelt udsolgt, da landsholdet den 27. maj i år spillede venskabslandskamp mod Paraguay i den første A-landskamp på hjemmebane udenfor Parken siden 1992.
 
”Vi spiller fem EM-kvalifikationskampe i Parken næste år, og derfor var det naturligt for os at kigge på et stadion i provinsen til venskabslandskampen mod Irland,” forklarer kommunikationschef Lars Berendt, og fortsætter:
 
”Vi har haft specielt kig på Århus, Odense og denne gang også Herning. Når valget falder på Århus hænger det blandt andet sammen med, at byen naturligvis scorede nogle ekstra points ved den meget markante opbakning til landsholdet i form af et stort set udsolgt stadion til kampen mod Paraguay i maj, og stadion har en hensigtsmæssig størrelse i forhold til den forventede tilskuerinteresse”.
 
 
I Parken om points
 
Efterårssæsonen 2007 bliver hektisk for landsholdet med ikke mindre end fem EM-kvalifikationskampe mod henholdsvis Sverige, Liechtenstein, Spanien, Letland og Island mellem 8. september og 21. november.
 
Venskabslandskampen mod Irland bliver den fjerde landskamp udenfor Parken siden ombygningen af den gamle Kjøbenhavns Idrætspark var færdig i september 1992.
 
En del af aftalen med den daværende bygherre, Baltica Finans, forpligtede DBU til at spille alle hjemmelandskampe i Parken i en 15-årig periode. Den klausul forhandlede DBU ud af den nuværende aftale med Parken fra 2005.
 
Og det er årsagen til, at landsholdet siden har spillet to venskabslandskampe i provinsen – mod Paraguay i Århus og Polen i Odense – samt kampen mod Portugal i september på Brøndby Stadion. Og nu vender tilbage til ”smilets by”.
 
Landsholdets kvalifikationskampe vil derimod fortsat blive spillet i Parken. Med sine 42.198 siddepladser er Parken landets suverænt største stadion, de samlede faciliteter er de bedste, og den danske hovedstad byder på landets bedste infrastruktur.
 
Alt sammen elementer, der gør Parken til det naturlige valg som fast hjemmebane for landsholdet, når det gælder de vigtige kvalifikationspoints. Ligesom landstræner Morten Olsen af sportslige årsager ønsker én fast hjemmebane til kvalifikationskampene i Danmark. Uanset modstanderen og uanset det forventede antal tilskuere.
 
Billetsalget til Danmark-Irland på NRGi Park i Århus onsdag den 22. august klokken 20.00 starter hos BILLETnet fredag den 27. april klokken 10.00.
 
 
Læs mere om landskampe i provinsen her:
 
Af: Jacob Wadland - 03. december 2006, 02:37

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første