Sådan spiller de danske landshold

Dansk Boldspil-Union introducerer onsdag en helt ny DVD om landsholdenes spillestil. DVD’en 'Spillestil & roller' giver alle interesserede mulighed for at få indsigt i den spilfilosofi, der benyttes på de danske landshold, samt inspiration til træningen i det daglige.

At blive bevidst om sin egen spillestil, er et af de emner som DBU bruger meget tid på i træneruddannelsen. Hvordan ønsker jeg at spille med mit hold? Hvilket system? Har jeg spillerne til at udfylde rollerne i min foretrukne spillestil?
 
I forbindelse med projektet ’Holdninger & handlinger’, der skal sikre den optimale spillerudvikling på alle niveauer, har DBUs landstrænergruppe ønsket at vise handling ved at være idémagere til en DVD, som på en enkel og brugervenlig måde giver indblik i og synliggør den spillestil og fodboldfilosofi, man har valgt på DBUs landshold. 
 
”Et af vores mottoer er ’uden glæde i spillet, ingen udvikling’,” forklarer den danske landstræner Morten Olsen, og siger om baggrunden for at producere DVD’en:
 
”DVD’en skulle gerne give et tydeligt billede af DBUs fodboldfilosofi, hvordan og hvad spillerne skal lære, hvordan vi synes at spillet skal spilles op igennem udviklingsårene. Vi skulle gerne få en tydelig talentudvikling, som især skal være med til at give spillerne individuelt en god boldbeherskelse. Derfor har vi også valgt en boldbesiddelses-spillerudviklingsmodel, hvor vi igennem et godt kombinationsspil med højt boldtempo gerne skulle komme frem til teknisk god fodbold,” siger Morten Olsen, der understreger, at DVD'en er tænkt som en inspiration til ungdomstrænernes arbejde ude i klubberne.
 
Landstrænergruppen, der består af landstræner Morten Olsen og assistenttræner Peter Bonde, U/21-landstræner Keld Bordinggaard, U/19-landsholdstræner Per Andersen, U/17-landsholdstræner Glen Riddersholm samt DBUs træneruddannelseskonsulent, Peter Rudbæk, har siden sidste år arbejdet med DVD-projektet, der introduceres til DBUs trænerinstruktør-gruppe onsdag.

DVD'en er dog målrettet alle, der er interesseret i at få indsigt i den spilfilosofi, som DBU gerne vil fremme i ungdomsfodbolden som et led i den overordnede danske talentudvikling.
 
Spillestil & roller
 
DVD’en indeholder to hovedområder. Det ene er ’Spillestil’. Her vil brugeren – med udgangspunkt i værktøjet 'Spillestilsbolden' - kunne klikke sig frem i de fem hovedområder:
  • Forsvarsspil
  • Erobringsspil
  • Opbygningsspil
  • Afslutningsspil
  • Omstillinger
Under hver enkelt pind ligger klip fra vores landskampe, hvor speaken forklarer, hvad det er, man ønsker at fortælle brugeren i den givne situation.
 
Det andet hovedområde; ’System og roller’ vil synliggøre, hvilke krav, der sættes til de forskellige roller, som skal udfyldes det valgte 4-3-3 system. Hver enkelt rolle på holdet defineres nærmere, og med klip vises eksempler på hvorledes spillerens færdigheder (teknisk, taktisk, fysisk og mentalt) kommer til udtryk.
 
DVD’en er produceret i samarbejde med Metronome og vil fra i dag blive en naturlig del af kursusmaterialet på B2 og de øvre dele af træneruddannelsen, men kan naturligvis også købes af alle interesserede via www.dbu.dk/dvd. DVD’en koster 125 kroner inklusiv porto/ekspedition.
 
Herunder vises et par klip fra DVD’en:

 1. 'Spillestil og roller' (2.4 MB)

 2. 'Spillestil og roller' (3.3 MB)
Af: Pia Schou Nielsen/Heidi Lüthje - 16. maj 2007, 09:02

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første