Licensklubber og rækkeinddelinger offentliggjort

Licenssystemet er blevet evalueret. Det betyder, at seks klubber færre end sidste år i dag modtager en bekræftelse på, at de har fået tildelt ungdomslicens 2011/2012. DBUs Licensudvalg har i samme ombæring fastlagt rækkeinddelingerne til U17 og U19 Drenge Liga og Division.

I dag offentliggjorde DBUs Licensudvalg navnene på de klubber, som i 2011/2012 modtager støtte til talentudvikling ved at blive udnævnt til DBU Licensklubber. Af de 33 klubber, som har ansøgt, kan 25 i den kommende sæson bryste sig med prædikatet A eller B-ungdomslicensklub. Sidste år modtog 31 klubber licens.
  
”Licensudvalget har i år haft den utaknemmelige opgave at skære ned på antallet af licensklubber som følge af den evaluering af licenssystemet, der blev gennemført i efteråret 2010. Mange klubber oplever, at selv om de laver lige så god eller bedre talentudvikling, så tildeles de et lavere licensniveau i det kommende år, eller måske slet ingen licens. Det skyldes, at overliggeren er hævet, eller at andre klubber har udviklet sig endnu bedre” udtaler Christian Kofoed, formand for Licensudvalget.
 
Sidste år blev der uddelt langt flere især A-licenser, end det var forventet, da licenssystemet startede i 2008. Det er positivt, men evalueringen i efteråret pegede på et behov for at fokusere DBUs indsats yderligere.
 
”Der er fortsat mange klubber, der gør et rigtig flot stykke arbejde med talentudvikling. Det er meget få klubber, hvor udvalget ikke kan se en fortsat positiv udvikling, og en fortsat opbakning fra klubbens ledelse. Det er ikke mindst glædeligt i en tid, hvor ressourcerne i klubberne er blevet færre” forklarer Christian Kofoed.
 
Ny A-licens til 11 klubber
 
Kravene til A-licensen er blevet skærpet, og den hidtidige A+ licens falder bort som selvstændig licenstype. Men det faglige A+ koncept for talentudvikling, der har Team Danmarks blå stempel, fortsætter uændret.
 
Der er otte klubber, der umiddelbart opfylder kravene til Team Danmark godkendelse: AaB, AGF, Brøndby, FCK, FCM, FC Nordsjælland, Lyngby og OB. Derudover er Randers Freja og Vejle, hvor godkendelsen af den fuldtidsansatte A+ træner er undervejs, mens Esbjerg ikke har det nødvendige antal bruttolandsholdsspillere for at opnå Team Danmarks godkendelse.
 
Samtlige 11 klubber er tildelt den nye A-licens, hvilket garanterer en plads i U17 og U19 Ligaen og et licenstilskud på 500.000 kr., hvoraf 200.000 er øremærket til A+ træneren.
 
Herudover er 14 klubber tildelt B-licens og dermed en plads i U17 og U19 Divisionen. Det er AB, B 93, FC Fyn, HB Køge, Horsens, Hvidovre, Nordvest, Næsby, Næstved, FC Roskilde, Silkeborg IF, Sønderjyske, Thisted og Viborg.
 
Udvalget har desuden mulighed for at tildele op til to sportslige wildcard til U17 Ligaen for de klubber, hvor udvalget vurderer at klubberne har potentiale til senere at opnå A-licens og til U17 Divisionen for de klubber, hvor udvalget vurderede, at klubberne har et potentiale til senere at opnå B-licens.
 
”Sønderborg FC er ikke tildelt licens, men er ikke langt fra, og vurderes i 2011/2012 sæsonen at have et U17-hold, der har tilstrækkelig styrke til at deltage i U17 Divisionen. Klubben er derfor tildelt et etårigt sportsligt wildcard til deltagelse i U17 Divisionen,” fortæller Christian Kofoed.
Ligeledes er HB Køge tildelt et sportsligt wildcard til deltagelse i U17 Ligaen, selvom de ikke er tildelt A-licens.  
 
Ungdoms-DM 2011/2012
 
Med licenstildelingen har licensudvalget samtidig fastlagt turneringsformen og udpeget deltagerne i DBUs ungdomsturneringer for 2011/2012, der alle er landsdækkende og får følgende sammensætning:
 
 
U19 Ligaen
U19 Divisionen
AGF
Brøndby IF
Esbjerg
FC København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Lyngby BK
OB
Randers Freja
Vejle BK
AaB
 
 
 
 
20 spillerunder (11 hold)
 
AB
B93
FC Fyn
HB Køge
AC Horsens
Hvidovre
Nordvest
Næsby
Næstved
Roskilde
Silkeborg IF
Sønderjyske
Viborg
Thisted FC
 
26 spillerunder (14 hold)
U17 Ligaen
U17 Divisionen
AGF
Brøndby IF
Esbjerg
HB Køge
FC København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Lyngby BK
OB
Randers Freja
Vejle BK
AaB
 
 
 
22 spillerunder (12 hold)
 
AB
B93
FC Fyn
AC Horsens
Hvidovre
Nordvest
Næsby
Næstved
Roskilde
Silkeborg IF
Sønderjyske
Sønderborg FC
Viborg
Thisted FC
 
26 spillerunder (14 hold)
 
FAKTABOKS:
 
Licensudvalg for drenge ungdom består af Christian Kofoed (formand), Jens Jørgen Møller Nielsen, Kent Falkenvig og Kim Vilfort.
Læs kriterierne for at opnå licens på www.dbu.dk/licens
Af: Maria Bach Jensen - 28. april 2011, 15:54

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første