Alle spillere klar mod Armenien

Landstræner Morten Olsen melder alle spillere klar til VM-kvalifikationskampen mod Armenien tirsdag aften. Vi bringer startopstillingen her på siderne, Twitter, Facebook og Instagram samt på landsholdets app senest fra klokken 17.00 dansk tid tirsdag.

Landsholdstruppen gennemførte mandag formiddag den afsluttende træning inden VM-kvalifikationskampen mod Armenien i Yerevan tirsdag aften.

Her trænede holdet taktisk, og dermed kender spillerne også startopstillingen, som landstræneren imidlertid holder tæt til kroppen indtil senest muligt inden kampens start.

Vi bringer startopstillingen med numre på de danske landsholdsspillere tirsdag aften omkring klokken 17.00 dansk tid eller muligvis endda lidt tidligere afhængig af, hvornår armenerne og danskerne afleverer holdskemaet til kampens dommerkvartet og udveksler startopstillingerne til hinanden nede i omklædningsrummene.


Du kan tjekke startopstillingen her på siderne, på Twitter (www.twitter.com/DBUfodbold), Facebook/landshold, Facebook/landsholdsklubben og Instagram/landsholdet samt på landsholdets app.

Vi bringer desuden kampfakta med eksempelvis danske udskiftninger på Twitter i løbet af kampen.

Vi tager forbehold for funktionaliteten af det trådløse netværk på stadion.


Danmarks bruttotrup til VM-kvalifikationskampen mod Armenien:

Målmænd:
Stephan Andersen
Kasper Schmeichel
Jesper Hansen


Forsvarsspillere:
Lars Jacobsen
Nicolai Boilesen
Peter Ankersen
Simon Kjær
Andreas Bjelland
Daniel Agger
Jores Okore


Midtbanespillere:
William Kvist
Casper Sloth
Leon Andreasen
Rasmus Falk
Emil Larsen
Thomas Delaney
Niki Zimling


Angribere:
Christian Eriksen
Martin Braithwaite
Viktor Fischer
Michael Krohn-Dehli
Simon Makienok
Nicki Bille Nielsen
Nicklas Helenius

Det armenske fodboldforbund forventer 35.000 tilskuere til kampen.

Efter kampen flyver truppen tilbage til København med DBU’s charterfly fra SAS med forventet ankomst til Københavns Lufthavn klokken 02.45 natten mellem tirsdag og onsdag.

TV-transmission:
VM-kvalifikationskampene mod Malta og Armenien vises direkte på Kanal 6 og livestreames på nutv.dk.
Læs også:
Zimling og Helenius ind, Pedersen ud
Nicolai Jørgensen med lyskeproblemer
Emil Larsen i landsholdstruppen
Makienok og Delaney i landsholdstruppen
Rasmus Falk på landsholdet
Genvalg og comebacks på landsholdet


FAKTA:

Kamp:


A-landskamp: Armenien-Danmark
Status: 2014 FIFA World Cup Brazil-kvalifikationskamp

Dato og stadion:

Dato: Tirsdag den 10. september 2013 klokken 20.00 lokal tid/18.00 dansk tid
Stadion: Hrazdan Stadium, Yerevan, Armenien
Tilskuerkapacitet: 54.200

Spillerdragt:

Danmark: Markspillere: Hvide trøjer, hvide shorts, hvide sokker
Målmænd: Orange trøjer, orange shorts, orange sokker
Armenien: Markspillere: Røde trøjer, røde shorts, røde sokker
Målmænd: Grønne trøjer, grønne shorts, grønne sokker
Dommere:

(Spilledragter bekræftes på organisationsmødet på kampdagen.)

Dommerkvartet:

Dommer: Hendrikus Nijhuis, Holland
Linjedommere: Angelo Bonman og Hubertus Van de Ven, Holland
Fjerdedommer: Richard Liesveld, Holland
FIFA dommerobervatør: Alan Snoddy, Nordirland
FIFA Commissioner: Milovan Djukanovic, Montenegro

Den officielle spillertrup:

Til kampene i VM-kvalifikationsturneringen og –slutrunden kan den officielle spillertrup bestå af op til 23 spillere inklusiv minimum tre målmænd.

Startopstilling:

Startopstillingen og de op til 12 reserver skal senest 75 minutter inden kampens indleveres på en spillerliste til kampens dommer på et officielt holdskema. Holdskemaet skal være underskrevet af holdets anfører og træner. Kampens dommer, fjerdedommer eller delegerede kan kræve, at spillerne identificeres af fodboldforbundet eller identificerer sig selv ved fremvisning af pas.

Navnene og funktionerne på de op til syv øvrige officials på bænken – blandt andet trænerne og behandlerne - skal også fremgå af holdskemaet. Derudover råder hvert forbund over ekstra fem sæder i umiddelbar nærhed af spillebænken.

Udskiftninger:

I kampene i VM-kvalifikationsturneringen og –slutrunden kan der foretages op til tre udskiftninger per hold. Der kan vælges frit blandt de øvrige op til 12 spillere i truppen.

Ved hver udskiftning, som foregår under første og andel halvleg og eventuel tillægstid til de to halvlege, skal dommeren principielt lægge minimum 30 sekunder til spilletiden for hver udskiftning. Reglen er indført for at forhindre, at udskiftninger bliver misbrugt til bevidst ”at trække tiden ud”.

Alle spillere, der er opført som spilleberettigede på spillerlisten, kan udtages til dopingkontrol.

Numre:

DBU har – ligesom mange andre forbund – holdt fast ved traditionen om, at spillerne i startopstillingen stiller op med nummer 1-11, og reserverne tildeles numrene 12-23. Spillernes numre skal fremgå på ryggen og på brystet af spillertrøjen samt på bukserne.

Til slutrunder skal spillerne stille op med faste, personlige numre mellem 1-23 samt navn på ryggen.

Til kvalifikationskampe skal spillerne stille op med numre mellem 1-23. Spillerne i startopstillingen må godt stille op med numre mellem 12-18. Trøje nummer 1 er reserveret til en målmand.

Opvarmning:

Normalt kan op til tre indskiftningsspillere fra hvert hold varme op samtidigt under kampen.

Opvarmningen skal som hovedregel ske i et område bag førstelinjedommeren, der normalt arbejder på den del af sidelinjen, der ligger foran udeholdets udskiftningsbænk.

Når spillerne varmer op, skal de være iført overtrækstrøjer, der adskiller sig fra farverne på spillernes og dommernes trøjer.

Spilledragter:

Til kampe i VM-kvalifikationsturneringen er spilledragterne – design, logoer og farver - på forhånd godkendt af det internationale fodboldforbund, FIFA.

Farvekombinationerne til de enkelte kampe i VM-kvalifikationsturneringen er på forhånd aftalt i en ”protokol” internt mellem fodboldforbundene i kvalifikationsgruppe H og godkendt af FIFA, hvor hjemmeholdet har haft førsteret til at vælge farverne på spilledragten.

Det er i sidste instans dommerens afgørelse på kampdagen, hvilke farvekombinationer han tillader, og derfor kan dommeren vælge at tilsidesætte aftalerne mellem fodboldforbundene på kampdagen.
 
Spilledragterne bliver tjekket af kampens dommer og kontrollant på et organisationsmøde klokken 10.30 på kampdagen. Overtrækstrøjerne skal i farver adskille sig fra farverne på trøjerne, som de to hold og dommerne benytter. På organisationsmødet inspiceres banen, og der drøftes en række forhold som transport, tilskuersituation og sikkerhed.

Første del af organisationsmødet har deltagelse af dommerkvartetten og dommerobservatøren, den øvrige del af mødet har fortsat deltagelse af kontrollanten, den mulige sikkerhedschef, repræsentanter fra de to fodboldforbund, stadionledelsen, politi og brandvæsen.

Spillernes navne bliver trykt på ryggen af trøjerne i timerne op til kampen.

Skader:

Hvis en spiller i startopstillingen bliver skadet eller på anden måde ukampdygtig, efter holdskemaet er indleveret - men inden kampen starter - tillades det mod en erklæring fra landsholdets læge at udskifte den skadede spiller med én af de syv reservespillere. Uden at denne disposition tæller som én af de tre tilladte udskiftninger.

Den udgåede spiller må herefter ikke benyttes i kampen, og må derfor ikke tage plads på bænken som en af de mulige indskiftningsspillere.

Det tillades at erstatte den skadede spiller i truppen med én af de fem spillere fra bruttotruppen som ny spiller blandt indskiftningsspillerne på bænken i stedet for den oprindelige reserve, der bliver sat i startopstillingen.

Skadesbehandling:

Hvis en spiller bliver skadet under spillet, er det alene dommeren, som må stoppe spillet for at tilse spilleren. Spillerne skal fortsætte spillet, indtil dommeren eventuelt afbryder spillet.

Behandling af skadede markspillere skal som hovedregel ske udenfor banen. Hvis dommeren er i tvivl om skadens omfang, tilkaldes holdets læge eventuelt assisteret af en massør eller fysioterapeut. Undtagelsen er målmænd, som gerne må modtage behandling inde på banen.

En skadesbehandlet spiller må ikke fortsætte med at spille straks efter endt behandling, før han har været udenfor banen, og spillet er genoptaget uden ham. Herefter vinker dommeren ham tilbage på banen, når dommeren vurderer, at skadespausen og hans genindskiftning ikke er forbundet med en fordel for den pågældende spiller og hans hold. Undtagelsen er målmanden.

Tillægstid:

Dommeren vurderer, hvorvidt og hvor meget tillægstid, han vil lægge til den ordinære spilletid. Tillægstiden angives af fjerdedommeren på den elektroniske tavle ved udløbet af den ordinære spilletid.

Tiden angiver det antal minutter, dommeren som minimum vil lægge til den ordinære spilletid. Hvis der forekommer yderligere spilstop i løbet af tillægstiden, kan dommeren lægge yderligere tillægstid til. Dette bliver ikke oplyst på fjerdedommerens tavle.

Banen:

Banerne i VM-kvalifikationsturneringen skal i henhold til FIFA’s regler for internationale kampe måle 105 gange 168 meter.

Kun såfremt der kan opnås enighed mellem begge fodboldforbund, kan banen blive vandet op til 60 minutter før kampstart, igen efter opvarmningen og i pausen eller blot én eller to af de tre gange.

Bold (fabrikat):

Det armenske fodboldforbund benytter bolde produceret af Adidas (model: Cafusa).

DBU benytter bolde produceret af Select Sport til landskampe i Danmark og pokalfinaler.

Bolde (tekniske specifikationer og typegodkendelse):

Kampbolden skal have en kugleform med en omkreds på mellem 68 og 70 centimeter.

Ved kampens start skal den veje mellem 410 og 450 gram, og have et tryk på mellem 0,6 og 1,1 atmosfæres svarende til 600-1.100 g/cm2.

Til internationale kampe skal boldene tillige være certificeret af det internationale fodboldforbund, FIFA, eller andre myndigheder, som er godkendt af FIFA, og derefter forsynet med ét af tre certificeringsmærker: ”FIFA approved”, FIFA inspected” eller ”International Matchball Standard (IMS)”.

Kampbolde (multiple ball supply system):

Siden 1996 har det været tilladt at benytte mere end én kampbold.

Det såkaldte ”multiple ball supply system” blev første gang benyttet ved EM-slutrunden i England i 1996.

Anvendelsen af mere end én kampbold har til formål at forøge den ”effektive” spilletid. Bolddrengene bliver udstyret med én kampbold hver, som alle er blevet kontrolleret af dommerne, som de kan kaste ind til dén spiller eller det hold, der har fordel ved den givne dødboldsituation.

TV-transmission:

Kampen vises direkte på Kanal 6 samt livestreames på nutv.dk.

DBU ejer udelukkende transmissionsrettighederne (tv, radio, internet, mobil services etc.) til landskampe spillet i Danmark.

DBU har solgt rettighederne til tv-transmissioner af landskampe i Danmark til TV2 og radio-transmission til DR og markedsfører og sælger selv rettighederne til øvrige landes medier.

DBU har formelt set ikke indflydelse på, hvilke danske tv-stationer, der erhverver sig retten til at transmittere det danske landsholds kampe på udebane. Disse rettigheder udbydes enten direkte af det pågældende fodboldforbund eller gennem agenturer.

I de tilfælde, hvor også det udenlandske fodboldforbund – ligesom DBU - ejer tv-rettighederne selv, og ikke har videresolgt dem, forsøger DBU at påvirke dem til at sælge disse rettigheder til TV2 for at sikre den størst mulig seerandel i Danmark.

DBU sælger typisk tv-signalet til udlandet fra landskampe i Danmark til den højest bydende tv-station i modstanderlandet, med mindre DBU kan indgå en aftale med det modstanderforbund om at sælge signalet til dette forbunds foretrukne tv-partner mod, at tv-signalet til Danmark fra den tilsvarende kamp i udlandet sælges til TV2.

Signalet fra landskampene i Danmark til tredjelande sælges gennem et agentur.

Følg landsholdet på 
twitter.com/DBUfodbold

landsholdsklubben.dk
facebook.com/Landshold
instagram.com/landsholdet


Af: Lars Berendt - 09. september 2013, 13:10