Thomas Gravesen stopper på landsholdet

Thomas Gravesen har besluttet at indstille sin karriere på det danske landshold. Landstræner Morten Olsen har forgæves forsøgt at overtale midtbanespilleren til at ændre sin beslutning. Respekt for beslutning fra træner og medspillere.

Thomas Gravesen, 30 år, har besluttet at stoppe på landsholdet med øjeblikkelig virkning.
 
Det sker efter 66 landskampe og fem mål siden debuten under landstræner Bo Johansson i august 1998 og dermed 58 landskampe under Morten Olsen til og med EM-kvalifikationskampen mod Island i sidste uge.
 
”Jeg er meget lykkelig for skiftet til Celtic og glæder mig til en ny start som fodboldspiller. Jeg føler mig allerede hjemme i Skotland, og derfor føler jeg også, at jeg nu vil koncentrere mig et hundrede procent om mit nye job. Jeg har siden min debut på landsholdet i 1998 været med til to EM-slutrunder og en VM-slutrunde, og jeg har haft nogle helt fantastiske oplevelser med landsholdet,” begrunder Thomas Gravesen beslutningen, og fortsætter:
 
”Med skiftet til Celtic er det for mig det helt rigtige tidspunkt at slutte på landsholdet. Jeg har ikke helt det samme overskud, som jeg havde for bare få år siden, og så mener jeg, at det er vigtigt, at jeg lytter til, hvad jeg selv føler, er mest rigtigt. Og det mest rigtige for mig er nu, at jeg ofrer alle mine kræfter på Celtic.”
 
 
Taknemmelig for tid på landsholdet
 
”Jeg er meget taknemlig for den tid, jeg har haft på landsholdet. Jeg vil i den forbindelse også gerne takke alle mine medspillere, landstræner Morten Olsen, de danske fans og i det hele taget alle involverede omkring landsholdet. For mig har det altid været en ære at optræde for Danmark, og jeg betragter helt klart landsholdet som det allerstørste, som en dansk fodboldspiller kan opnå,” understreger Thomas Gravesen, og slutter:
 
”Jeg har været heldig at få lov til at repræsentere ét af de allerbedste landshold i verden. Der er så mange gode spillere lige nu, så jeg er sikker på, at landsholdet har en rigtig lovende fremtid. Min fodbold-fremtid er til gengæld i Skotland nu, og jeg ønsker landsholdet held og lykke fremover.”
 
Thomas Gravesens klubskifte fra Real Madrid til Celtic blev efter et længere forhandlingsforløb en realitet fredag den 1. september på et tidspunkt, hvor han indgik i den danske landsholdstrup forud for EM-kvalifikationskampen mod Island onsdag den 6. september.
 
Han debuterede for A-landsholdet i en venskabslandskamp mod Tjekkiet i Prag i august 1998, men deltog kun i to af EM-kvalifikationskampene samme efterår.
 
Daværende landstræner Bo Johansson inkluderede imidlertid midtbanespilleren i truppen til EM-slutrunden i Holland og Belgien i sommeren 2000, hvor Thomas Gravesen fik spilletid i de to første kampe.
 
 
Respekt for beslutning
 
Thomas Gravesen har dermed været med i 58 af de 68 kampe, landstræner Morten Olsen har haft ansvaret for holdet i siden sensommeren 2000.
 
Landstræner Morten Olsen har kendt til Thomas Gravesens beslutning i nogle dage, og forsøgte i første omgang at overbevise midtbanespilleren til at ændre sin beslutning.
 
”Jeg har kendt hans beslutning gennem et stykke tid, og har forsøgt at overtale ham til at ændre den. Det er desværre ikke lykkedes, og han skal naturligvis vælge det, hans synes, er det rigtige form ham. På den baggrund respekterer jeg også hans beslutning, og ønsker ham al mulig held og lykke med klubkarrieren for Celtic,” udtaler landstræner Morten Olsen, og understreger:
 
”Thomas har været en utrolig vigtig spiller for landsholdet, og både medspillere og vi trænere har al mulig grund til at takke ham for hans indsats gennem årene.”
 
Også blandt medspillerne på landsholdet er der ærgrelse men accept af beslutningen.
 
”Jeg talte med Jon i går, og jeg tror jeg taler på hele truppens vegne, når jeg siger, at hele holdet synes, det er rigtigt ærgerligt. Han har lige fundet en afklaring på sin klubkarriere, og har spillet to rigtig gode landskampe,” udtaler landsholdets veteran med 103 landskampe, Thomas Helveg, efter sin samtale med Jon Dahl Tomasson, og fortsætter:
 
”Hans indstilling og spillemåde fungerer perfekt for landsholdet, og vi havde selvfølgelig helst set ham som del af holdet stadig. Men ligesom Morten, vil vi i stedet se tilbage på hans betydning som landsholdsspiller i specielt de sidste seks år, og ligesom træneren accepterer vi naturligvis hans beslutning.”
 
”Jeg håber også, de danske fodboldtilhængere vil se på hans betydning for landsholdet gennem årene og respektere hans valg,” slutter Thomas Helveg, der har haft Thomas Gravesen som medspiller på landsholdet gennem den seneste otte-årige periode.
 
 
Ny landsholdstrup 25. september
 
Den første landsholdstrup uden Thomas Gravesen blandt Olsens Elleve bliver en realitet senere denne måned.
 
Landsholdet spiller som bekendt de næste to EM-kvalifikationskampe om mindre end én måned mod Nordirland i Parken lørdag den 7. oktober og mod Liechtenstein onsdag den 11. oktober.
 
”Nu vælger vi naturligvis at koncentrere vores ressourcer om den gruppe af dygtige midtbanespillere, vi med sikkerhed har til rådighed fremover, og det kan vi fortælle mere om, når vi udtager den næste landsholdstrup,” slutter Morten Olsen.
 
Landstræner Morten Olsen udtager truppen til disse to kampe ved et pressemøde mandag den 25. september, og vil ved denne lejlighed redegøre for de sportslige overvejelser efter Thomas Gravesens beslutning om at stoppe på landsholdet.

Læs mere

Thomas Gravesens landsholdsstatistik
Af: Lars Berendt - 15. september 2006, 09:01

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første