Jonas Kamper debuterer

Opdateret: Landstræner Morten Olsen giver debut til Jonas Kamper i venskabslandskampen mod Tjekkiet onsdag aften i Prag. Midtbane med Christian Poulsen, Daniel Jensen og Jan Kristiansen. Anfører Thomas Helveg tangerer Michael Laudrups landskampantal.

Jan Kristensen får chancen på den offensive midtbane mod TjekkietLandstræner Morten Olsen giver debut til Jonas Kamper, der er med 39 kampe for U/21-landsholdet er indehaver af rekorden for kampe på dette hold, i aftenens venskabslandskamp mod Tjekkiet i Prag.
 
Jonas Kamper kommer til og danne angrebsmakker med Peter Løvenkrands i den modsatte side og Nicklas Bendtner som centerforward.
 
På midtbanen får Christian Poulsen den kontrollerende rolle centralt med Daniel Jensen og Jan Kristiansen i de offensive roller.
 
Forsvaret bliver identisk med de fire spillere, der udfyldte samme position i 1. halvleg af venskabslandskampen mod England i Parken for 15 måneder siden; Thomas Helveg som højre back, Per Nielsen og Daniel Agger i centerforsvaret og Niclas Jensen som venstre back foran Thomas Sørensen i målet.
 
Morten Olsen vil ikke på forhånd lægge sig fast på, om kampen også kommer til at byde på yderligere debutanter, men ser positivt på at have mulighed for at teste nogle spillere, der enten er helt nye eller ikke har stor erfaring mod kompetente, internationale modstandere som Tjekkiet.
 
”Med op mod et dusin afbud er det klart, at kampen mod Tjekkiet ikke kan bruges rent taktisk som forberedelse til vores EM-kvalifikationskamp mod Spanien om fire måneder. Omvendt giver det os chancen for at prøve nogle spillere, vi ikke tidligere har haft chance for at teste mod en så kvalificeret modstander som Tjekkiet,” udtaler landstræner Morten Olsen, og fortsætter:
 
”Vi har nogle spillere med i truppen, der er helt nye i A-landsholdssammenhæng og andre, som vi ikke har prøvet gennem længere tid eller særligt mange gange. Og jeg synes faktisk, at med den gruppe spillere, vi har til rådighed i Prag, har dansk fodbold grund til at være stolt.”
 
”Som vi har offentliggjort tidligere i dag (tirsdag red.), får vi som bekendt chancen for at prøve endnu flere hjemlige spillere på ligalandsholdet i slutningen af januar, og vi har også landskampen mod Australien i London i februar, som vi kan bruge rent taktisk i forhold til EM-kvalifikationskampen mod Spanien i marts,” slutter Morten Olsen.
 
Med pladsen i startopstillingen og anførerbindet tangerer Thomas Helveg Michael Laudrups status som den spiller, der har spillet næstflest landskampe for Danmark.
 
Da Thomas Helveg kom på banen i de sidste minutter af EM-kvalifikationskampen mod Island i Reykjavik i september, overhalede han landstræner Morten Olsens 102 landskampe. I aften spiller veteranen sin landskamp nummer 104.
 
Peter Schmeichel er med sine 129 landskampe suveræn indehaver af den danske landskamprekord.

Startopstilling:
1
Thomas Sørensen
2
Christian Poulsen
3
Per Nielsen
4
Daniel Agger
5
Niclas Jensen
6
Thomas Helveg
7
Jan Kristiansen
8
Jonas Kamper
9
Nicklas Bendtner
10
Daniel Jensen
11
Peter Løvenkrands
 
 
Indskiftningsspillere:
12
Brian Priske
13
Martin Albrechtsen
14
Mikkel Thygesen
15
Rasmus Würtz
16
Casper Ankergren
17
Dennis Sørensen
18
Jesper Bech


Venskabslandskampen Tjekkiet-Danmark spilles på Sparta Praha Stadium i Prag med kick off klokken 20.15.
 
Kampen transmitteres direkte på TV3, der via et agentur har købt tv-rettighederne fra det tjekkiske fodboldforbund.
 
Efter kampen spiser og overnatter landsholdstruppen i Prag, hvorfra spillerne torsdag morgen rejser direkte hjem til deres udenlandske klubber eller med SAS til København klokken 10.10.
Af: Lars Berendt - 14. november 2006, 07:59

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første