Martin Vingaard på landsholdet

Comeback til Thomas Kahlenberg og Lars Jacobsen efter langtidsskader. Esbjergs Martin Vingaard bliver den 11. spiller fra Ligalandsholdet i A-landsholdstruppen i foråret. Foreløbig syv SAS Liga-spillere i truppen til kampene mod Holland og Polen. To spillere udtages næste mandag.

Esbjergs Martin Vingaard bliver den 11. spiller fra Ligalandsholdet, der er udtaget til A-landsholdet i foråretLandstræner Morten Olsen har i landsholdets hidtidige to landskampe dette forår givet chancen til 10 af de 21 spillere fra dette års Ligalandshold.
 
Og til kampene mod Holland torsdag den 29. maj og Polen søndag den 1. juni giver han så chancen til den 11. spiller vinterens træningstur. Det er Esbjergs offensive midtbanespiller, Martin Vingaard.
 
”Martin har virkelig styrket sin form og taget udfordringen fra Ligalandsholdets træningstur op her i forår, hvor han også har været profilen hos Esbjerg, så nu vil vi gerne teste ham i A-landsholdstruppen,” forklarer Morten Olsen.
 
Landstræneren giver samtidig genvalg til yderligere seks Ligalandsholdsspillere til den kommende trup, hvor han indtil videre har udtaget 20 af de 22 spillere.
 
Blandt de foreløbigt 20 spillere er der comeback til Thomas Kahlenberg og Lars Jacobsen, der har været langtidsskadet og udenfor hele efteråret samt til Jesper Christiansen, Daniel Jensen, Martin Jørgensen og Leon Andreasen, der begge måtte melde afbud med skader til seneste landskamp mod Tjekkiet i Herning.

Dog ser Morten Olsen denne gang bort fra Martin Laursen til de to kommende venskabskampe:

"Med Martins skadeshistorik in mente og det hårde kampprogram han har været i gennem, er det  simpelthen bydende nødvendigt at Martin holder en pause. Det er den eneste forsvarlige beslutning i det her tilfælde og vi ved jo alle sammen godt hvor meget Martin ønsker at være en del af det her hold," lød det fra Morten Olsen ved dagens pressemøde, der vil bruge de to kommende kampe til at afprøve spillestilen:

"For vores vedkommende fortsætter vi med at teste og afprøve forskellige ting. Vores omvendte trekant på midten har kun tabt en ud af ni kampe, og den kamp vi tabte var ude mod Spanien med 10 mand efter 20 minutter. Fremtidens hold vil bestå af spillere der er i stand til at være fleksibelt både i spillestil men også i den måde vi stiller op på. Opstilling og spillestil er så igen afhængig af 1)modstanderen vi møder 2) de spillere vi har til rådighed," lød det fra Morten Olsen. 
 
Udover Martin Vingaard er der mulighed for debut til Martin Bernburg, der fra bænken måtte se sin klubkammerat Thomas Kristensen og Anders Randrup, Brøndby IF, få A-landsholdsdebut mod Tjekkiet.
 
Det giver foreløbig følgende 20 spillere i den kommende A-landsholdstrup:
 
 
Målmænd:
 
Thomas Sørensen
Jesper Christiansen.
 
Forsvarsspillere:
 
Lars Jacobsen
William Kvist
Per Krøldrup
Ulrik Laursen
Thomas Rasmussen
 
Midtbanespillere:
 
Christian Poulsen
Daniel Jensen
Leon Andreasen
Martin Jørgensen
Thomas Kristensen
Martin Vingaard
 
Angribere:
 
Dennis Rommedahl
Dennis Sørensen
Thomas Kahlenberg
Kenneth Perez
Martin Bernburg
Nicklas Bendtner
Jon Dahl Tomasson
 
Blandt kandidaterne til landsholdstruppen er Daniel Agger, Jesper Grønkjær, Niki Zimling og Michael Gravgaard alle skadede eller endnu ikke i landsholdsform efter skader.
 
De to sidste spillere i landsholdstruppen udtages mandag den 19. maj om eftermiddagen, hvor navnene vil fremgå her på siderne.
 
Landsholdstruppen samles søndag den 25. maj klokken 15.00, og træner første gang samme eftermiddag klokken 16.00. Mandag den 26. maj træner holdet klokken 10.00 og klokken 16.30.
 
Holdet vil på grund af det korte ophold i Danmark være indkvarteret på Hotel Hilton Airport. Træningsbanerne vil blive besluttet en af de nærmeste dage.
 
Tirsdag morgen rejser truppen til Holland, hvor holdet spiller mod værterne i Eindhoven torsdag den 29. maj klokken 20.00. Fredag den 30. rejser truppen videre til Polen, hvor holdet søndag den 1. juni spiller mod værterne i Chorzow klokken 16.00.
 
Truppen rejser hjem til København med charterfly samme aften.
 
Af: Lars Berendt - 13. maj 2008, 00:00

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første