Danmark mod Portugal i EM-kvalifikation

OPDATERET: Olsens Elleve skal igen op mod Portugal og møder derudover Norge, Cypern og Island i kvalifikationsturneringen til EM-slutrunden i Polen og Ukraine i sommeren 2012. Kvalifikationskampe fra september nu på fredage og tirsdage. EM-programmet fastlægges mandag den 8. marts i København.

    
 Danmark mødte også Portugal i den seneste kvalifikation til VM - her vandt Danmark som bekendt med 3-2 på udebane og fik 1-1 hjemme i Parken. Foto - www.fodboldbilleder.dk.
Danmark trak Portugal fra seedningslag 1 samt Norge, Cypern og Island i kvalifikationsgruppen til EM-slutrunden i Polen og Ukraine i sommeren 2012.
 
Danmark var seeded i andet lag, og havde dermed mulighed for at trække Spanien, Tyskland, Holland, Italien, England, Kroatien, Portugal, Frankrig eller Rusland blandt de topseedede landshold. Danmark endte altså i Gruppe H
 
Gruppe H:
Portugal
Danmark
Norge
Cypern
Island
 
 
Dermed kom Danmark i én af de tre grupper med fem hold.

"Umiddelbart vil jeg vurdere, at det er en gruppe, som vi har en realistisk chance for at blive etter eller toer i. Når man ser på gruppen, er det jo nationer, vi for de flestes vedkommende er meget bekendte med. Portugal, som vi jo lige har mødt – her ved vi, hvad vi går ind til. Norge har vi også mødt flere gange, og her forventer jeg to tætte kampe, som det ofte jo er mod vores nordiske nabolande. Island kender vi jo også godt. Cypern er således den mest ukendte for os,” udtaler landstræner Morten Olsen i en kommentar til gruppen, og fortsætter:
 
”Jeg ser det også som stor fordel for os, at vi er landet i en god geografisk gruppe, der ikke kræver lange rejser. Og det kan have stor betydning, nu når kampdagene fremadrettet ligger på en tirsdag og fredag/lørdag," slutter Morten Olsen.
 
Polen og Ukraine er som værtsnationer sikret deltagelse ved slutrunden med 16 hold.
 
De øvrige deltagere bliver de ni gruppevindere samt den bedste to’er på tværs af alle ni grupper. De sidste fire hold findes gennem play off-kampe mellem de øvrige otte hold, der sluttede på andenpladsen i deres respektive grupper.

Se de øvrige grupper på www.uefa.com
 
 
Kampprogrammet fastlægges i København
 
De fem/seks fodboldforbund har nu 30 dage til at mødes for at aftale spilleprogrammet i kvalifikationsgruppe H. Dette møde vil for tredje kvalifikationsrunde i træk foregå i København, hvor DBU er værter for mødet. Mødet er fastlagt til mandag den 8. marts. 
 
Hvis ikke forbundene kan forhandle sig frem til et spilprogram, vil kampene blive fastlagt af det europæiske fodboldforbund, UEFA, som vil tage hensyn til organisatoriske forhold som eksempelvis klima.
 
Som noget helt nyt – og ikke nogen forbedring – har det internationale fodboldforbund, FIFA, på foranledning af UEFA besluttet, at kvalifikationskampe fremover skal spilles enten fredag eller lørdag – i stedet for lørdag – samt tirsdag i stedet for onsdag.
 
Det betyder, at udover kampprogrammet er der sandsynlighed for, at forbundene også på forhånd vil aftale, hvorvidt dobbeltkampene fredag eller lørdag på forhånd skal spilles på én af de to ugedage, eller om det skal være værtsforbundet, der bestemmer.
 
Det forventes også, at forbundene kan nå til enighed om, at når programmet først er lagt, bliver de pågældende to fodboldforbund enige om, at deres indbyrdes kampe skal placeres (by og stadion) senest 90 dage og spilletidspunktet (kick off) senest 60 dage inden de pågældende kampe.
 
DBU vil være repræsenteret af landstræner Morten Olsen og generalsekretær Jim Stjerne Hansen.
 
Ved lodtrækningen til den kommende EM-kvalifikationsturnering havde UEFA for første gang i forbundets historie valgt at lade politiske forhold få indflydelse på lodtrækningen ved på forhånd at sikre, at Armenien og Azerbaijan samt Rusland og Georgien ikke kunne trække hinanden.
 
Af: Lars Berendt/Pia Schou Nielsen - 07. februar 2010, 01:11

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første