DBU nedlægger landstrænerstilling

DBU har i dag opsagt samarbejdet med U17 kvindelandstræner Anders With Damgaard, hvis stilling nedlægges som et led i DBU’s spareplan og et behov for at gentænke arbejdet med talentudviklingen.


     
Efter to år med millionunderskud har DBU været tvunget til at finde besparelser, som blandt andet har ramt personalet i administrationen ogligalandsholdet, som ikke kommer på vintertur i januar.

Som et led i besparelserne på kvindesiden har ledelsen valgt at nedlægge stillingen som U17 kvindelandstræner. Det betyder, at DBU i dag har opsagtsamarbejdet med Anders With Damgaard, der har været ansat som landstræner for U17 kvindelandsholdet siden sommeren 2008.

”Anders (With Damgaard, red.) har gjort et fantastisk stykke arbejde, og opsigelsen er på ingen måde en kritik af ham, men skyldes, at vi har været tvungettil at finde besparelser. Anders (With Damgaard, red.) skal have stor ros og anerkendelse for sit arbejde,” lyder det fra Peter Rudbæk, konstitueretelitechef.

Peter Rudbæk oplyser, at Anders With Damgaard vil fortsætte i sin stilling i opsigelsesperioden, som udløber den 30. juni 2015, og det næste halve år skal bruges på at gentænke arbejdet med talentarbejdet.

”Den kommende tid skal bruges på at vurdere, hvordan Anders With Damgaards arbejdsopgaver skal fordeles og skal samtidig være en anledning til at setingene på en ny måde. Det bliver en af opgaverne for DBU’s kommende talentudviklingschef, som skal styrke talentudviklingen og definere, hvordan DBU skalarbejde på det område fremadrettet,” fortæller Peter Rudbæk.

Anders With Damgaard blev ansat hos DBU som assisterende U19 kvindelandstræner og talenttræner i 2007, inden han i 2008 blev U17 kvindelandstræner.

Log ind