DBU skærper fokus på talentudvikling

To nye chefer skal sikre en styrkelse af det sportslige område og sikre den fortsatte udvikling af de kommende Christian Eriksen og Pierre Emile Højbjerg’er.

Dansk jubel efter udligning til 1-1 mod Serbien

DBU vil med en ansættelse af en ny elite- og en ny talentudviklingschef styrke det samlede arbejde med elitefodbold. Foto www.fodboldbilleder.dk 
 
Talentudviklingen i dansk fodbold skal styrkes. 

Derfor har DBU’s ledelse besluttet en ny struktur i organisationens Elite-afdeling, der har været uden chef siden den 1. oktober i år. I dag bliver stillingen som elitechef slået op – sammen med en nyoprettet stilling som talentudviklingschef. Sammen med DBU's trænerudviklingschef, Peter Rudbæk, skal de to nye chefer styrke det samlede arbejde med elitefodbold i DBU og i særdeleshed talentudviklingen, fortæller DBU’s administrerende direktør Claus Bretton-Meyer. 

“Dansk fodbold hviler på både bredde og elite – på de mange og på de bedste. Med den nye struktur ønsker vi at styrke udviklingen af nye talenter, så vi også om 5, 10 og 15 år har de bedste spillere på vores landshold,” fortæller han. 

DBU’s direktør har de sidste måneder haft dialog med alle 20 medarbejdere, 12 landstrænere og en række centrale fodboldpolitiske interessenter i DBU for at få det bredest mulige input til det fremtidige arbejde med elite og talentudvikling i DBU. De mange møder har ført til formuleringen af de to stillingsopslag. 

”Vi ønsker at sikre en yderligere specialisering og dybde i de enkelte roller, som helt overordnet betyder en styrkelse af det sportslige område med et klart fokus på talentudvikling,” fortæller DBU’s administrerende direktør Claus Bretton-Meyer om de to nye positioner i DBU's organisation.

”Der er ingen tvivl om, at det er vores evne til talentudvikling, som vi skal leve af på kort og langt sigt. Derfor er de to nye chefstillinger en naturlig konsekvens af vores kontinuerlige fokus på talentudvikling og ledelse,” siger Claus Bretton-Meyer

Den nye elitechef får i en udvidet rolle det administrative ansvar for en afdeling, der ud over DBU's landshold rummer træneruddannelsen og talentudvikling. Elitechefen vil have sin daglige gang i Fodboldens Hus og skal stå for implementering af DBU's strategi på det sportslige område i tæt samarbejde med landets fodboldklubber og andre relevante parter. 
 
Den nye position som talentudviklingschef får reference til elitechefen og ansvar for at gennemføre og videreudvikle DBU’s talentudviklingsprogram ’Den Røde Tråd’ med fokus på at udvikle nye talenter. Samtidig skal talentudviklingschefen stå for ansættelse af de kommende kvinde-, assistent- og ungdomslandstrænere og rådgive DBU’s administrerende direktør om ansættelse af herre A-landsholdstræner. 
 
Sammen med Peter Rudbæk, der har fungeret som konstitueret leder af DBU Elite siden 1. oktober 2014, og som fortsætter som trænerudviklingschef med et udvidet ansvar for udviklingen og administrationen DBU’s træneruddannelse, udgør de tre den ny ledelse i DBU Elite.

”Vi har vurderet, at vi havde et overordnet behov for at styrke den sportslige ledelse og samtidig fastholde et specifikt fokus på talentudvikling, som reelt set er det, som skal sikre os smør på brødet i fremtiden. Det opnår vi med en synlig talentudviklingschef, som vil sikre implementeringen af vores strategi på området og bistå vores ungdomslandsholdstrænere i deres arbejde,” slutter Claus Bretton-Meyer.

Se jobopslaget for DBU’s elitechef her
Se jobopslaget for DBU’s talentudviklingschef

Der er ansøgningsfrist søndag den 4. januar 2015.

Log ind