MENU

Mange debutanter i kamp for EM-billet

Det danske futsallandshold spillede 1-1 mod de finske værter ved Nordic Futsal cup.


Foto: fodboldbilleder.dk


Debuterende Landstræner Nikolaj Saabye og hans nyligt udtaget spillere, var på hårdt arbejde fra kampens start mod de Finske værter.

Syv debutanter havde fundet vejen gennem nåleøjet, i bestræbelserne på at komme i betragtning til EM-kvalifikationen. Med vilje, mod og taktisk snilde lykkedes det i en god 1. halvleg at lukke Finland ned for chancer, mens vi var farlige på omstillinger. 1-0 målet blev sat i scene SBV 09´s Rasmus Warburg Johansson, der satte sin direkte modspiller på kanten, med en flot tunnel, og fra en spids vinkel via en finsk fod, fik bolden over stregen. Målet kronede en god dansk indsats inden pausen.
 
Finnerne var mindre gæstfri i 2. halvleg og satte sig tungt på spillet, mens vores eget spil for ofte fandt de forkerte løsninger. Derfor var det heller ikke ufortjent at finnerne efter en dansk fejl fik udlignet.
Men vi stod distancen kollektivt og holdt 1-1, i en overordnet godkendt kamp.

Landstræner Nikolaj Saabye om kampen:

"Vi står rigtigt store dele af 1. halvleg defensivt, som var et af vores fokuspunkter, samtidigt med at vi formår at holde finnerne fra de helt store åbne muligheder. I anden halvleg mister vi lidt pusten, og laver for mange fejl. Vi har en masse nye ansigter med, og det er derfor naturligt at ikke alle aftaler sidder 100 % i skabet. En god åbningskamp for os, og en uundværlig international erfaring til mange nye spillere, siger Saabye" 
 
Afgørelsen faldt efter straffespark, to brændte finske spark, sendte Jonas Lund finnerne ud i kulden. Samlet set tæller "sejren" kun i tilfælde af fuldstændig lighed mellem holdene. Men det rokker ikke ved, at spillerne har fået tanket selvtillid inden EM-Kvalifikationen i Bulgarien til januar.   

Fakta fra kampen
 
Startopstillingen
Christoffer Haagh (Gk) (A)
Jens Berlin
Mads Hashiba
Kevin Jørgensen
Jim Bothmann Jensen
 
Målscorere:
Rasmus Johansson 1-0 (efter 14 minutters spil ca.)
Finland 1-1 (efter 22 minutters spil) 2. halvleg.
  

Log ind