MENU

Thorup fortsætter til 2017

Der var aldrig tvivl, hos hverken U21-landstræner Jess Thorup eller DBU, om ønsket om at forlænge samarbejdet efter EM. Derfor har Jess Thorup og DBU nu papir på hinanden frem til sommeren 2017.


Foto: Fodboldbilleder.dk


Jess Thorup har ført U21-landsholdet til stor succes, siden han tiltrådte i juni 2013. Han er gået ubesejret gennem hele EM-kvalifikationen og kun tabt en enkelt træningskamp mod Schweiz, inden holdet i november sikrede sig deltagelse til sommerens EM-slutrunde.

De store oplevelser og et ønske om ’mere’ har gjort, at Jess Thorup i onsdags skrev under på endnu en toårig kontrakt, som nu løber frem til sommeren 2017. Dermed får den succesfulde landstræner mulighed for at føre endnu et U21-kuld gennem EM-kvalifikationen, som formentlig starter til efteråret, og får samtidig også mulighed for at følge det nuværende EM-hold til OL i 2016, hvis holdet skulle gå hen og kvalificere sig under EM i Tjekkiet.

”Det har været spændende halvandet år. Det er noget andet end at være træner for en klub. Jeg har fået mulighed for at arbejde med spillere fra øverste hylde, fået en masse internationale kampe, været en del af landstrænergruppen og nu også en slutrunde,” siger Jess Thorup og fortsætter: 

”Samtidig er der mange spændende ting i DBU-regi i pipelinen – blandt andet et muligt OL, hvis vi kvalificerer os, og at starte med endnu et nyt kuld, som gjorde, at jeg aldrig var i tvivl om, at jeg havde lyst til at tage endnu en periode,” siger Jess Thorup, som også glæder sig over, den erfaring han har samlet. 

”Erfaringen, som jeg har fået gennem kvalifikationen, og den kommende erfaring fra en U21-slutrunde, vil jeg gerne være med til at give videre både til de andre landstrænere og spillere, så vi også kan være med til at løfte talentudvikling endnu mere”.

Også hos DBU’s konstituerede Elitechef, Peter Rudbæk, var der stor glæde for Jess’ ønske om at fortsætte. 

”Det var en nem beslutning at få en forlængelse med Jess på plads. Han har ikke tabt en gældende kamp i halvandet år. Han har kvalificeret U21 til en EM-slutrunde. Han har allerede leveret en række spillere til A-landsholdet, og så har han videreført det gode samarbejde, vi har med klubberne,” fortæller Peter Rudbæk, der relativt hurtigt fik en aftale på plads.

”Jess ville gerne fortsætte, og vi ville gerne beholde ham. Vi var derfor i stand til at få en aftale på plads efter en række planlagte møder, som fra starten var utroligt positive, fordi det var tydeligt at en forlængelse var det, som begge parter ville,” siger Peter Rudbæk, der ser lyst på fremtiden.

”Den nye aftale, som løber frem til efter EM-slutrunden i 2017, betyder, at vi med ro kan se frem mod en fantastisk EM-slutrunde til sommer, hvor der samtidig er mulighed for kvalifikation til OL året efter, og det er bestemt et mål, som jeg ikke synes er urealistisk,” slutter Rudbæk.

Læs mere om Jess Thorup her 

Log ind