MENU

U19 og U17: Spændende lodtrækninger

Det blev en svær lodtrækning for U19 til Elite Round, mens det på papiret ser noget nemmere ud for de nye U17- og U19-årgange til deres kvalifikationsrunder.

Landsholdsudtagelse - motiv


Det ser svært ud for det nuværende U19-landshold, som i sidste måned kvalificerede sig til anden EM-kvalifikation, også kaldet Elite Round, da der i dag blev trukket lod til de afgørende kampe.

For U19-landsholdet med årgang 1996 møder nemlig de to tunge nationer England, Frankrig, men også Aserbajdsjan. Det er derfor noget af en opgave, der venter Bent Christensen Arensøes tropper fra den 26.-31. marts i Frankrig, da det kun er vinderen af puljen, som går videre til EM-slutrunden.

”Frankrig og England er begge to rigtig gode hold, mens Aserbajdsjan kender jeg ikke så godt. Det bliver svært at komme videre, men vi så sidste år, da vi var i pulje med Tyskland og Spanien, at vi ikke var langt fra, så med lidt held tror jeg også, vi kan drille dem. Der er ingen tvivl om, det bliver hårdt, men vores mål er at matche spillerne på højeste niveau, og det må man sige, de bliver her,” siger Bent Christensen Arensøe. 

UEFA trak også lod til den kommende kvalifikationsrunde for den nye U19-årgang (1997). Her kom Danmark i pulje med Israel, Malta og Island.

”Det er en fornuftig lodtrækning. Israel så vi i kvalifikationen sidste år, så der mener jeg, at vi har fine chancer. Vi ved, at Island altid kommer med gejst og mod, men det er også et hold, vi bør kunne slå, og Malta skal vi kunne slå, hvis vi skal gøre os gældende på dette niveau,”  siger Bent Christensen Arensøe.

Den nye kvalifikationsturnering for U19 bliver afviklet på Malta fra den 10.-15. november 2015.

Fin lodtrækning for U17
Der blev samtidig også trukket lod til U17-landsholdets kvalifikationsrunde. Her kom Danmark i pulje med Island, Grækenland, Kasakhstan. U17-landstræner Jan Michaelsen var tilfreds med lodtrækningen. 

”På papiret kunne lodtrækningen have været værre, men det ved vi som regel først, når vi har set nærmere på de enkelte årgange. Alt i alt er det tre modstandere, hvor vi formegentlig kommer til at være spildominerende, mens de kommer til at vente på at skabe chancer på omstillinger og standardsituationer. Så det må vi øve os på inden kampene. Desuden skal vi matche modstandernes kampgejst og indstilling i forhold til at yde alt. Det ved vi at disse nationer bringer ind i spillet,” siger Jan Michaelsen og fortsætter: 

”Kasakhstan har vi mødt med årgang 1997 i en kamp hvor vi vandt 1-0. De har atletiske og energiske spillere. Nationen er dog inde i en positiv udvikling og har løftet deres niveau. Kampen mod Island bliver formegentlig igen en kamp, hvor vi har bolden mest og skal forsøge at komme igennem deres kompakte defensiv, mens Grækenland har gode individualister og fysisk stærke spillere, som er gode én mod én, men hvor kollektivet til tider ikke er så sammenspillet.” 

U17-kvalifikationsrunden bliver afholdt på Island fra den 22.-27. september 2015.

Log ind