Børneattester bliver digitale

Fra 1. april bliver det muligt for fodboldklubber at indhente børneattester digitalt, mens det fra 1. november er et krav.

I 2014 bliver det lettere for fodboldklubber at indhente børneattester på trænere, ledere og andre med fast gang i klubben, hvor der er børn og unge under 15 år til stede.

Børneattesterne bliver nemlig digitale, og det betyder, at det fremover er slut med papirgange i forbindelse med indhentelse af attesterne.

Rigspolitiets nye digitale system træder i kraft og kan benyttes fra 1. april 2014, mens det fra 1. november 2014 bliver et krav at indhente børneattesterne digitalt via politi.dk eller virk.dk.

Børneattester i papirformat bortfalder således helt fra 1. november 2014.


Sådan indhenter klubber børneattester

Fodboldklubber indhenter digitale børneattester ved at logge ind på politi.dk eller virk.dk med CVR-nummer og NemID (erhverv). Her indtastes navn og CPR-nummer på den træner/leder, som børneattesten vedrører. Der kan indtastes op til 50 navne pr. anmodning.

Efter indtastningen afsender fodboldklubben via systemet anmodning til trænerens/lederens e-boks om samtykke til at indhente børneattesten. Samtykket sker konkret ved, at træneren/lederen via NemID og CPR-nummer giver lov til indhentelse af oplysninger i kriminalregisteret.  

Når sagsbehandlingen er færdig, sendes en erklæring til fodboldklubbens digitale postkasse, og det er muligt at printe børneattesten. Sagsbehandlingen er således papirfri, men den kræver til gengæld, at trænere og ledere har en e-boks og er brugere af NemID, før børneattester kan indhentes.

Træneren/lederen har 14 dage til at besvare henvendelsen, og gives der ikke samtykke indenfor tidsrummet, vil fodboldklubben modtage en meddelelse. Den pågældende træner/leder kan herefter ikke varetage opgaver med direkte kontakt til børn og unge under 15 år eller opgaver, hvor pågældende færdes fast blandt børn og unge under 15 år.

Læs mere
Børneattester i fodbolden 
Digital postkasse til fodboldklubber (DBU-nyhed, 24. september 2013)

Log ind