Brøndby tog pokaltitlen for femte gang

En fantastisk pokalfest løb af stablen på TRE-FOR Park i Odense, da OB og Brøndby Grundlovsdag mødtes i pokalfinalen. Brøndby vandt med 3-1 og tog dermed pokal og titel for femte gang.

To af kampens målscorere - Theresa Nielsen, Brøndby og Maja Kildemoes, OB. Foto: www.fodboldbilleder.dk

De is, der blev uddelt gratis ved indgangen til TRE-FOR Park, var en kærkommen påmindelse for de 2028 tilskuere om, at solen og sommergraderne alligevel valgte at kigge forbi i Odense netop som dagens pokalfinale mellem OB og Brøndby IF blev fløjtet i gang.

Og det var ikke kun på tribunen at der var stor underholdning, hvor begge hold havde medbragt højlydte fangrupperinger, der i den grad satte gang i pokalfesten.

Også på banen var der masser af action fra start og til slut.

Brøndbys forsvarende pokalmestre satte således et højt pres fra start, og havde allerede efter de første ti minutter haft adskillige muligheder for at bringe sig i front. Men OB kom mere og mere ind i kampen, og havde ligeledes også flere store chancer for at kunne bringe sig i front – især ved hjørnespark, der synes at ryste Brøndbyforsvaret en smule. En lige første halvleg.

Efter 25 minutter fik de mange tilrejsende Brøndbyfans også noget at juble endnu højere over – et flot angreb af de blågule og Theresa Nielsen afslutter køligt i højre side og 1-0 til Brøndby, der med en sejr i dagens finale kunne vinde titlen for femte år i træk – og dermed faktisk få pokalen til ejendom. Det blev også pauseresultatet

Anden halvleg startede som første – et højt Brøndby pres fra start. Men modsat første halvleg formåede OB ikke rigtig at svare igen og en stor del af spillet foregik på deres halvdel.  I det 65. minut kulminerede det aggressive Brøndbyspil i endnu en scoring, denne gang et selvmål af Victoria Black – og minuttet efter er de blå-gule meget tæt på at øge den føring, men en fodparade af Amanda Brunholdt i OB’s mål redder for de blåstribede.

Men 10 minutter før tid var der ikke så meget at gøre – Emma Madsen cementerede sejren med et . Det tålmodige hjemmepublikum fik dog også en at gå hjem på, da OB’s Maja Kildemoes reducerede til 3-1.

Det blev også kampens resultat, og dermed tager Brøndby pokaltitlen femte år i træk – og får derfor også den karakteristiske Georg Jensen pokal til ejendom sammen med en check på 25.000 kr.

Få reaktioner og stemningsvideoer på klubbernes hjemmesider.