Festaften i Dall Villaby

Masser af sol og tilskuere udgjorde en flot ramme for det danske oldboyslandshold, da de onsdag mødte Dall Villaby. En kamp, der endte med 10-1 til de rød-hvide spillere.



Allerede ved ankomsten til Dall Villaby fornemmede man, at det ville blive en festaften. Solen skinnede fra en skyfri himmel og hovedgaden var pyntet med en flagallé og byen emmede af feststemning. Indenfor på det lille og hyggelige stadion i Dall Villaby var der tændt op i grillen med pølser fra Steff Houlberg (Old Boys Landsholdet nye sponsor), og der var kø foran fadølsbarerne.

Den lokale klub havde virkeligt sat alle sejl til. Der var endda lavet en lille ståtribune, så de mange tilskuere bedre kunne se Old Boys Landsholdet trylle med fodbolden.

Der bor ca. 1.400 mennesker i Dall Villaby (lige udenfor Aalborg), så aftenens tilskuertal var meget flot, og de gik ikke forgæves, idet de fik underholdning og målfest for alle pengene.

Der var desuden nogle bemærkelsesværdige ting omkring Old Boys Landsholdet, idet der ikke var færre en 4 debutanter, 4 spillere der tidligere har spillet i AaB samt en trænerdebut. De 4 debutanter var Ralf Pedersen, Allan K. Jepsen, Peter Madsen og Henrik ”Mini” Rasmussen, og de to andre tidligere AaB spillere foruden de allerede to nævnte debutanter var Jesper Grønkjær og Brian Priske.

Trænerdebuten var til Michael Schäfer, der trådte til med kort varsel, idet Allan Michaelsen, holdets normale træner, desværre måtte sygemelde sig aftenen inden kampen.

Michael Schäfer stillede op i en 4-2-1-3 opstilling, men som han sagde til spillerne: ”Den kan I selv styre og I kan jo hurtigt lave det om til en 4-3-3 eller en 4-4-2. Vi er jo meget fleksible med de spillere, der er til rådighed.”

Old Boys Landsholdet lagde allerede fra starten en højt pres på de lokale helte, og allerede efter et par minutter havde debutanten Peter Madsen et flot hovedstøds forsøg. I det 7. minut scorede Landsholdet sit første mål, som Peter Madsen sparkede hårdt ind i målhjørnet på en first timer efter flot bandespil med Flemming Povlsen.

Første halvleg blev præget af en meget kompakt forsvar hos det lokale hold, og kun to meget flotte langskud af Stig Tøfting og Michael Nonbo gjorde, at Landsholdet førte med 3-0 ved pausen. 2. halvleg hvor kræfterne stille og roligt ebbede ud hos Dall spillerne blev til gengæld et sandt festfyrværkeri med hele 8 mål.

Festen startede i det 45. min, hvor Jeppe Tengbjerg, der var skiftet ind i pausen, gjorde det til 4-0 der han for blankt mål bare skulle trille bolden over stregen efter flot opspil i venstre side af Brian Priske og Jesper Grønkjær. Otte minutter havde Brian Priske et flot langskud på stolpen, og Jeppe Tengbjerg opfangede riposten og kunne igen let sende bolden det sidste stykke over stregen til 5-0. Stig Tøfting gjorde det til 6-0 på en tåhyler efter klumpspil foran Dall’s mål.

På tre minutter gjorde Oldboyslandsholdet det til 9-0, idet Steffen Højer gjorde det til 7-0 på en ripost fra målmanden, der kun kunne halvklare et flot langskud fra Brian Priske, 8-0 var igen Jeppe Tengbjerg, og Peter Madsen gjorde det til 9-0 på et flot skud i nederst i det lange hjørne.

Til slut syntes Landsholdet, at de lokale hårdt kæmpende spillere skulle belønnes for deres slid, så få sekunder før kampen dommer fløjtede kampen af scorede Peter Vang for Dall.

Michael Schäfer sagde efter kampen, at det var en god debut, som træner. Der er vidst ikke mange trænere, der vinder deres debutkamp med 10-1. Han roste de lokale spillere for en god fight, men gave dem det gode råd, at de nok skulle have været lidt længere i træningslejr, hvis de skal spille bedre og give en bedre modstand. Han syntes, at alle spillerne på Landsholdet havde ydet en god indsats og krydret kampen med mange fodboldlækkerier.

Publikum var og begejstrede, og efter sidste fløjt blev banen invaderet af publikum, og Landsholdet måtte skrive autografer i den næste halve time, inden de kunne gå i omklædningsrummet til en kold øl – troede de. Her havde arrangørerne dog begået deres eneste fejl i arrangeret, idet spillerne blev mødt af en kasse lunken pilsnere.

Efter kampen var den lokale klub vært ved en spisning i klubhuset for ca. 150 personer, og de fik sig denne aften en speciel oplevelse, som nok ikke glemmer lige straks.

Jesper Grønkjær og Stig Tøfting opførte et sandt stand up show. I deres takketale til klubben blev medspillere, dommer og træner grillet, så ikke et øje var tørt, og hele salen lå flade af grin.

Til sidst takkede den lokale klub for en stor aften, og vi får ikke underskud, som de sagde. For os der forstår lidt jysk betyder det, at aftenen har givet et flot resultat. Klubben takkede DBU for, at man, som en lille klub har muligheden for et besøg, af de gamle landsholdskæmper, og til en rimelig penge.

Vi i klubben, alle de frivillige hjælpere og hele byen har haft en forrygende aften. Vi vil tale om den i mange år fremover, og vi håber, at I vil besøge os om 10 år, når vi har 50 års jubilæum. Hertil bemærkede Tøfting, at så har I også muligheden for, at komme i bedre træning.

En stor tak fra Old Boys Landsholdet til Dall-Ferslev for en flot aften og et forrygende arrangement.

Kampstatistik
Dall-Ferslev IF’s All Stars – Old Boys Landsholdet
Onsdag d. 4. Juni 2014 kl. 18.30 på Dall Villaby Stadion.
Resultat: 1-10 (0-3)

Mål: 7. min.: 0-1 Peter Madsen – 9.: 0-2 Stig Tøfting – 26.: 0-3 Michael Nonbo – 45.: 0-4 Jeppe Tengbjerg – 53.: 0-5 Jeppe Tengbjerg – 55.: 0-6 Stig Tøfting – 60.: 0-7 Steffen Højer – 62.: 0-8 Jeppe Tengbjerg – 63.: 0-9 Peter Madsen – 68.: 0-10 Peter Madsen – 70.: 1-10 Peter Vang.

Startopstilling: Mogens Krogh – Palle Sørensen, Ralf Pedersen, Brian Priske, Allan K. Jepsen – Stig Tøfting, Michael Nonbo – Flemming Povlsen (Anf.) – Steffen Højer, Peter Madsen og Jesper Grønkjær. På bænken: Jan Rindom (spillede 2. halvleg), Rene Hansen, Jeppe Tengbjerg og Henrik ”Mini” Rasmussen, der alle startede fra begyndelsen af 2. halvleg, hvor der blev benyttet løbende udskiftninger.

Tilskuere: 1.200

Log ind