Selvtillid og rutine skal give dansk sejr

Det danske kvindelandshold samles i dag i Vejle forud for endnu to ’finaler’ i VM-kvalifikationen mod henholdsvis Island i Vejle på søndag den 15. juni kl. 13.00 og Israel den 19. juni kl. 18.00 i Tel Aviv.


Ligesom Serbien skal også Island og Israel besejres, hvis VM-håbet skal bevares. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Knapt har en stor del af den danske landsholdstrup fået konfettien ud af håret fra fejringen af henholdsvis det danske mesterskab og pokaltitlen, inden de igen skal trække i arbejdstøjet og spille om vigtige point – denne gang i landsholdstrøjen.

Med en trup bestående af fem Brøndby-spillere, der netop har vundet pokaltitel og DM-sølv og hele otte spillere fra de danske mestre fra Fortuna Hjørring, er det uden tvivl ikke selvtillid, der mangler i den danske trup. En selvtillid, der krydret med rutine, skal sikre alle seks point i de kommende to VM-kvalifikationskampe.

”Jeg glæder mig rigtig meget over, at vi nu er samlet igen. Det er samtidig en trup, der er fit for fight, og derfor glæder jeg mig fantastisk meget til at arbejde videre på den positive udvikling, vi er inde i, ” lyder det fra landstræner Nils Nielsen, der fortsætter:

”Jeg kan da selvfølgelig godt mærke, at mange af spillerne møder ind med en masse positivt i bagagen – og det er jo altid rigtig godt at kunne bygge videre på det. Men vi har jo også spillere i truppen, der ikke har vundet titler, så for mig for mig handler det også i høj grad om at samle truppen og arbejde videre med det momentum vi sluttede med sidst samt at sikre en rutine og stabilitet i vores spil. Men ingen tvivl om, at alle glæder sig til de to kommende kampe,” siger landstræneren, der har fået både anfører Line Røddik og den rutinerede Janni Arnth tilbage i truppen: 

En anden af de spillere, der bringer stor rutine er 29-årige Mariann Gajhede, der mod Island på søndag kan spille sin kamp nummer 100. En spiller, der sammen med Johanna Rasmussen, der vil runde 120 kampe, er helt afgørende for en ellers ung trup.

”Mariann er en unik spiller forstået på den måde, at hun med få ændringer i sine arbejdsopgaver udviser en topmotivation – en topprofessionel og dybt seriøs spiller både på og uden for banen. Og derfor har hun også kunne holde sig på toppen og spille i en af de svenske topklubber i så mange år. Hun er en spiller, der sammen med Johanna er en ufattelig vigtig spiller for os - især også efter at en del rutinerede spillere forlod holdet.. De har begge virkelig formået at tage nye roller og i både ord og handling være ledere på og uden for banen,” slutter Nils Nielsen.

Du kan se Danmark spille om de vigtige VM-point på søndag, hvor holdet møder Island. De nordiske naboer ligger over Danmark i tabellen, og skal derfor besejres, hvis håbet om en VM-billet til slutrunden i Canada næste sommer skal bevares.

Kampen sendes direkte på Tv3 Sport 1 fra 12.45.

Læs også ’anføreren tilbage i skæbnekampe’ 

Fanzonen varmer op til fodboldfest

DBU’s Landsholdsklub og hovedsponsor for kvindelandsholdet, 3F, varmer op foran stadion inden kampen, hvor musik, konkurrencer og ansigtsmaling vil være en del af underholdningen op til kampen.

Læs om billetsalg her

Log ind