Spillerforeningen udvider konflikten

Efter anbefaling fra Spillerforeningen afstår kvindelandsholdet fra at gennemføre en planlagt træning med 150 fodboldpiger og kvindelandsholdet, som i stedet bliver gennemført af en trænergruppe anført af kvindelandsholdets træner Nils Nielsen



Line Røddik Hansen og de øvrige spillere på kvindelandsholdet har efter en anbefaling fra Spillerforeningen besluttet ikke at deltage i et træningspas med 150 U10-U14 pigespillere. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

Torsdag eftermiddag kontaktede kvindelandsholdets anfører og viceanfører DBU’s kvindelandsholdskoordinator, Gitte Terkelsen, med beskeden om, at Spillerforeningen har anbefalet landsholdstruppen at undlade i deltage i aktiviteter, der ikke specifikt drejer sig om landsholdstræning og landskamp, hvilket spillertruppen besluttede at efterleve.

Det får den beklagelige konsekvens, at den planlagte træning fredag aften fra 17.00 til 18.30, hvor landsholdsspillerne skulle agere trænere for 150 U10 – U14 pigespillere fra lokalområdet bliver afløst af et træningspas, hvor det i stedet er kvindelandsholdets træner Nils Nielsen, der sammen med 8 – 12 lands- og talenttrænere, sikrer, at træningen alligevel bliver gennemført.

Aktionen er en optrapning af den verserende konflikt mellem Divisionsforeningen og Spillerforeningen, der har betydet, at forhandlingerne om landsholdsaftalerne med DBU’s A-landshold er sat i bero, indtil de to stridende parter kommer frem til en løsning.

Alligevel kommer det bag på leder af DBU Elite John Helt, at Spillerforeningen vælger at bruge en træning med 150 pigespillere som ammunition i konflikten:

”Jeg er uforstående overfor, hvorfor Spillerforeningen har vurderet det som hensigtsmæssigt at ødelægge et arrangement, som I den grad er med til at skabe opmærksomhed om kvindefodbolden i området, fordi man helt overordnet endnu ikke har sat en underskrift på en aftale. Det, synes jeg, er utroligt trist. Både på DBU’s vegne men så sandelig også på spillernes og kvindefodboldens vegne, ” siger John Helt, der ærgrer sig over, at den kæmpe arbejdsindsats, som en masse frivillige trænere og ledere har lagt i arrangementet ikke resulterer i den forventede oplevelse for de 150 piger:

”En ting er, at denne aktion er ødelæggende for den positive branding, kvindelandsholdet havde mulighed for at få i lokalområdet, men det som ærgrer mig allermest er, at jeg synes, at de 150 piger, som havde sat næsen op efter en helt speciel oplevelse, bliver taget som gidsler i en sag, som jeg opfatter som en unødvendig eskalering af konflikten. Heldigvis er jeg sikker på, at Nils og hans kollegaer vil give dem en fremragende oplevelse, og at de to billetter, hver af pigerne får til søndagens VM-kvalifikationskamp mod Island, er et lille plaster på såret, ” slutter John Helt.

Log ind