U19 kæmpede forgæves

Et godt kæmpende U19-landshold kom til kort overfor de regerende spanske europamestre og tabte 3-1 i den første kamp ved EM-eliterunden

Mikkel Wohlgemuth spillede hele kampen mod Spanien. Her ses han i aktion som U18-landsholdsspiller mod Finland. Foto: www.fodboldbilleder.dk

I den første kamp i Eliterunden skulle U19 landsholdet møde Spanien.

Spanien er regerende europamestre og måtte på hjemmebane vel betragtes som favoritter.

U19 landsholdet havde imidlertid forberedt sig nøje på opgaven efter tre dages ophold i Melgaco i Portugal, hvor man i fantastiske fodboldomgivelser havde haft gode betingelser.

Så det var et tændt og klart dansk hold, der stod klar på Celta Vigos bane lørdag aften.

Indledningen blev hektisk og et hurtigt spillende spansk hold satte danskerne under pres fra start.

Men da først de første minutter var gået, fandt Danmark ind i en fin rytme, hvor spanierne blev holdt væk fra de helt åbne chancer.Dog måtte holdet to gange have Jeppe Højbjerg til at vise sig og sørge for at holde spanierne væk fra scoringer.

Som halvlegen skred frem lykkedes det Danmark at få stjålet nogle bolde i spaniernes opbygning og få nogle fine forsøg.

Efter 32 minutter driblede spaniernes bedste spiller Diarra Traore på tværs i feltet og søgte et straffespark. Det blev dømt, og så var Danmark bagud 1–0.

Lidt taktiske omrokeringer på holdet gjorde, at man igen fik lukket fint ned, og nu begyndte Danmark at få mere fat i spillet.

Det betød, at da man kom ud fra pausen, fik man skabt nogle rigtige gode chancer i det åbne spil og omstillinger. Mikkel Jensen havde et fint forsøg, som blev dirigeret udenom stangen.

Og så ramte man Spanien på en hurtig bold i venstre side og Mads Pedersen serverede Marcus Solberg, og så stod det pludselig 1–1.

Så kom en lille periode, hvor det danske hold havde godt fat i spillet og formåede at holde godt fast i bolden og fik sat nogle rigtige fine opspilsmønstre. Desværre fik man ikke udnyttet muligheden, og Spanien fik langsomt sat et hårdt tryk på Danmark. Og da banens hurtigste Diarra Traore fik rykket sig fri spillede han El Hadaddadi helt fri foran mål, og så stod det 2–1.

Danskerne kæmpede hårdt og forsøgte at få skabt den mulighed, der skulle give bonus, men i overtiden blev de ramt af et knaldhårdt langskud, og kampen endte 3–1 til Spanien.

Men en kamp, hvor holdet viste, at man som mindre nation sagtens kan drille en topnation, men desværre var marginalerne ikke lige med holdet denne aften.

Efter kampen udtalte landstræner Bent Christensen Arensøe:

”I store dele af kampen evner vi at gennemføre vores game plan. I 1. halvleg har vi mange fine sekvenser i vores opbygning, men formår ikke at høste frugter af det fine spil og skabe de åbne chancer.”

”Som hold betragtet laver vi en fin præstation, og også på det individuelle plan er der mange, der laver fine præstationer.”

”Det er klart, at vi spiller mod et europæisk tophold, og det betyder, at vi kommer til at investere i meget defensivt arbejde, men det løser vi fint og har også vores muligheder i løbet af kampen.”

”Jeg er meget tilfreds med kampen og synes egentlig, at drengene kunne have fortjent at få et point med sig, men vi mangler nok lige den sidste skarphed for at kunne slå et sådant hold, men kampen giver os dog trods alt stor selvtillid, for det viser, at vi kan matche os med de bedste i Europa, og vi kan fortrøstningsfuldt se frem mod kampen mod Tyskland i morgen mandag,” slutter Bent Christensen Arensøe.

Danmark møder mandag kl. 12:00 Tyskland på Balaidos