MENU

DBU Pokalen: Sejr til AaB i Horsens

Med en sejr på 3-1 i første akt af pokalsemifinalen mod AC Horsens står AaB med gode muligheder for at vinde ’the double’.

www.fodboldbilleder.dk

Mens direktionen i AaB kæmper med at få økonomien på ret køl, er nordjyderne spillemæssigt anderledes brandvarme. 

Torsdag aften føjede de bolsjestribede profiler fra Aalborg endnu en skalp til det regnskab, der gøres op på græsset, da Kent Nielsens mandskab vandt 3-1 på udebane mod AC Horsens i den første af pokalsemifinalens to akter. 

Dermed står nordjyderne med de bedste kort på hånden forud for returopgøret, der endeligt afgør, hvem af de to jyske mandskaber, der skal en tur i Parken for at dyste om det prestigefyldte trofæ. Skal AaB takke nogen for det, bør de første roser gå til Anders Due, Nicolai Larsen og ikke mindst Lukas Spalvis som alle indtog nøgleroller på CASA Arena sent torsdag aften. 

Førstnævnte skulle blot bruge to minutter på at bringe sig hold i front, da han straffede et offensivt udlæg fra AC Horsens ved at score efter klinisk kontraarbejde. Og netop arbejdet ved omstillinger skulle vise sig at blive gæsternes opskrift til succes denne sene martsaften. 

For AC Horsens havde valgt en aggressiv indstilling og mødte AaB i øjenhøjde med fokus på det fremadrettede spil. 1.divisionsholdet turde satse, og belønningen kom lige på den anden side af pausen. 

Her fandt André Bjerregaard plads til at passere en chanceløs Nicolai Larsen, der ellers havde stor ære af kampen, eftersom han flere gange holdt hjemmeholdet fra fadet med adskillige pragtredninger. 

God præstation af AC Horsens

Også AC Horsens-spillerne kunne dog forlade grønsværen med oprejst pande, om end resultatet antydede noget andet. 

Kun to geniale afslutninger fra den unge litauer Lukas Spalvis betød, at AaB kunne bringe sig på både 2-1 og 3-1 mod slutningen af kampen, og spillemæssigt var det langt fra tydeligt, at der er 13 placeringer til forskel på de to mandskaber. 

- Det var en hård kamp for hele holdet. Horsens spillede en god kamp, siger Lukas Spalvis til TV3 Sport. 

For ham og holdkammeraterne venter nu et afgørende periode, hvor meget bliver afgjort i forhold til, hvorvidt drømmen om ’the double’ kan realiseres. 

- De næste to uger er rigtig vigtig for sæsonen. Vi må se, hvad der vil ske, men jeg mener, at vi er klar til opgaven, siger Spalvis. 

Denne artikel er leveret af Ekstra Bladet, som er DBU's mediepartner for DBU Pokalen

Log ind

c